Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Noua Lege a sanatatii ar putea implementa o noua serie de taxe aplicate in cazul produselor de tip fast-food. Chiar daca o astfel de taxa a mai fost dezbatuta si cu alte ocazii, de data aceasta ar putea fi introdusa si o taxa pentru berea cu alcool.
Potrivit declaratiilor facute de Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii, o astfel de taxa pe produsele fast-food si berea cu alcool ar duce la o scadere a morbiditatii provocate de o alimentatie nesanatoasa:"Prin noua lege incercam introducerea taxei pe produsele nesanatoase tip fast-food. Exista o morbiditate crescuta pe anumite boli cauzate de alimentatia nesanatoasa si ar fi firesc ca aceste produse sa fie suprataxate, pentru a reduce consumul lor. Decizia cu privire la aceasta prevedere va fi una politica".
Introducerea unei astfel de taxe pare insa dificil de aplicat. Principala problema consta in identificarea producatorilor care comercializeaza acest tip de mancare. Se discuta astfel despre aproximativ 15.000 de magazine in care se comercializeaza produse fast-food. In schimb, asa cum precizeaza deja unii specialisti, comerciantii vor gasi cai de a se sustrage de la plata taxelor, alegand sa comercializeze in continuare mancare nesanatoasa cu etichete si denumiri diferite.
Taxa pe fast-food a mai fost propusa si acum un an de catre ministrul Sanatatii din acea perioada, Cseke Attila. In prezent, taxa fast-food se plateste in 20 de tari din Europa. Printre acestea se numara Germania si Marea Britanie.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Manual de politici contabile - Stick USB
Cartea verde a contabilitatii
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Ramane de vazut in ce masura Romania va putea urma exemplul altor tari si cat de bine va functiona, in realitate, taxarea alimentelor de tip fast-food.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Proiect: Medicamentele pentru indicatii terapeutice ar putea fi decontate de statMin. Sanatatii a stabilit metodologia de acordare a voucherelor de 100 de lei pentru persoanele care se vaccineaza anti-Covid19Ordinul 872/2020: Modificari privind certificatele de concediu medical. Mod de transmitere si platiCseke: Ar trebui o delimitare clara a activitatii medicului ce lucreaza atat la stat cat si in privatCseke Attila: De la 1 ianuarie, pensionarii cu venituri peste 740 de lei si revolutionarii vor plati contributii de sanatateUltimele articole
Termenele de valabilitate pentru 4 documente necesare in acordarea de servicii medicale asiguratilor vor fi prelungiteOrdinul 1818/2020. Eliberarea si durata concediilor medicale in contextul epidemiologic actualA fost publicat modelul unic al certificatului de concediu medical. Instructiuni de completare (Ordinul 1546/2020)A fost aprobat modelul unic al certificatului de concediu medical. Instructiuni si mod de completare (Ordinul 1092/2020)Ordinul nr. 1082/2020: Noi masuri si reguli in domeniul transporturilor pe perioada starii de alertaArticole similare
Asigurari de viata facute angajatilor. Cheltueli deductibile. Calcul impozit pe profitAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"