Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Conform unei hotarari emise de catre Guvern, privind organizarea si functionarea Garzii Financiare, personalul de control poate folosi armament ca mijloc de autoaparare, in timpul exercitarii ...
Conform unei hotarari emise de catre Guvern, privind organizarea si functionarea Garzii Financiare, personalul de control poate folosi armament ca mijloc de autoaparare, in timpul exercitarii atributiilor de control.
Astfel, personalul Garzii Financiare care indeplineste functia publica specifica de comisar este dotat cu uniforma, insemne distinctive, armament si alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de autoaparare. Armamentul, uniforma si celelalte dotari vor putea fi utilizate numai in timpul exercitarii atributiilor de control legal incredintate.
Raspunderea pentru asimilarea cunostintelor si utilizarea corespunzatoare a acestora va reveni comisarilor Garzii Financiare, care vor fi testati din punct de vedere fizic, psihologic si al cunostintelor necesare pentru acordarea dreptului de portarma, anterior incredintarii armamentului si echipamentelor respective de institutiile legal abilitate.
Potrivit hotararii guvernului privind organizarea si functionarea institutiei, publicata in Monitorul Oficial, "personalul Garzii Financiare care indeplineste functia publica de comisar este dotat cu uniforma, insemne distinctive, armament si alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de autoaparare".
Angajatii GF au dreptul sa foloseasca armamentul, uniforma si restul dotarilor exclusiv in timpul controalelor la firme. Functionarii Garzii care fac verificari la firme vor fi dotati cu arme si instruiti de politie, precum si de alte institutii specializate care pregatesc personal militar.
Hotararea mai stabileste ca, in cazul unui control operativ si inopinat, comisarii Garzii trebuie sa prezinte ordinul de serviciu care contine numele persoanei si competentele acesteia, legitimatia de control si insigna.

Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025
In plus, cand se constata savarsirea unor fapte financiar-fiscale de natura penala, comisarii GF pot dispune masuri asiguratorii, daca exista pericolul ca debitorul sa se sustraga de la urmarire sau sa isi ascunda ori risipeasca averea.
HG nr. 1324/2009 a fost publicata marti in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 800 si abroga vechile prevederi stabilite prin HG nr. 533/2007.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Legea 223/2020 modifica Legea societatilor 31/1990: Simplificarea transferului de parti sociale si a varsarii capitalului socialANAF publica proiectul privind procedura de certificare a declaratiei privind nedeductibilitatea TVAEste in MONITORUL OFICIAL! Termenul pentru introducerea caselor de marcat electronice a fost prelungitAtentie la noile reglementari privind controlul financiarDispozitii AMEF: Regimul caselor de marcat electronice fiscale in 2013Ultimele articole
Impozit venituri din pensii. MODIFICARI importante aduse de OUG 11/2025D101 si D101 grup fiscal. Formularele au fost modificate prin Ordinul 206/2025Ordinul 114/2025 a modificat Procedura de restituire a TVA aferenta anumitor achizitii de bunuri si servicii efectuate de entitati nonprofitImpozit pe profit in 2025. Modificari aduse prin OUG 156/2024SAF-T: Noi categorii de contribuabili vor fi EXCEPTATE de la depunerea D406Articole similare
Drumul fiscal-contabil al produsului finit la deseuRegulamentul BNR nr. 9 privind procedura de solutionare diferende servicii de plata dintre utilizatori si prestatoriComuniat ANAF: Captura la ConstantaDepasire plafon de 35.0000 euroComunicat MFP privind noua structura ANAFUltimele articole
Deducerea TVA: 50 de solutii pentru tratamentul fiscal corect. Creste profitul activitatii tale, deducand corect TVANoi functii ANAF. Se preia activitatea Autoritatii Nationale a Vamilor si a Garzii FinanciareNou! Vezi ce proiect modifica structura MFP si ANAFANAF si-a depasit asteptarile cu 100 milioane dolariAcum poti suna la MFP ca sa reclami coruptia
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"