Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Zilele trecute Guvernul olandez a votat impotriva aderarii in acest moment a Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen. Linistea din mediul politic pare sa se fi soldat insa cu un incident care a oprit in vamile din Romania nu mai putin de 15 tiruri cu flori intre 16 si 19 septembrie, asa cum se arata in comunicatul ANAF.
Ambasada Olandei la Bucuresti a cerut informatii legate de motivele in baza carora au fost facute aceste controale care au blocat la granita toate tirurile cu flori si seminte din Olanda. Tapul ispasitor e o bacterie periculoasa care ar putea pune in pericol... lalelele.Pana cand bacteria, pe cat de periculoasa, pe atat de misterioasa, va fi depistata, autoritatile au oprit 10 tiruri in vederea confiscarii sau a instituirii sechestrului asigurator, dupa caz. Garda Financiara a confiscat deja doua tiruri, in vreme ce alte 3 tiruri au fost returnate furnizorului din Olanda. Angajatii Directiei Fitosanitare au prelevat deja probe pentru a stabili daca aceste transporturi sunt contaminate.
Gurile rele suspecteaza ca aceasta bacterie ar putea fi doar o forma de oftica, in vreme ce publicatii din Olanda considera ca lalelele blocate au parfumul suav al santajului. Ambasada Olandei la Bucuresti a emis un comunicat in care atrage atentia asupra masurilor luate de autoritatile romane:
"Companiile olandeze exportatoare in Romania si-au exprimat ingrijorarea in mod direct la Ambasada si la autoritatile competente din Olanda. in prezent, autoritatile olandeze sunt in contact cu autoritatile romane pentru a obtine informatii despre motivele pentru care aceste masuri au fost luate. Olanda este de parere ca toate masurile puse in aplicare de catre autoritatile romane ar trebui sa fie in conformitate cu legislatia UE".

Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Autoritatile olandeze asteapta rezultatele concrete ale testelor de laborator, in vreme ce unii europarlamentari olandezi declara ca nu e greu de ghicit ca "autoritatile din Romania au ales sa faca putin santaj clasic cu lalelele olandeze, un produs de baza a economiei olandeze si cu o valoare simbolica foarte mare" (Esther de Lange).

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Zoom fiscal: ANAF informeaza cu privire la impozitarea veniturilor din dividende in anul 2016Livrare autoturism. Regimul TVAJoi, 25 iulie, termenul limita de depunere a unor declaratii fiscale la ANAFStudiu de caz: Procedura de restituire TVA achitat in UENota informativa ANAF: Evidenta operatiunilor din perspectiva TVAUltimele articole
D700 ANAF. Etape pe care sa le urmati daca NU ati solicitatat la timp inregistrarea in scopuri de TVAContractul de inchiriere. 5 intrebari si raspunsuri utile persoanelor fiziceSAF-T ANAF: Lista persoanelor EXCEPTATE de la depunerea D406 a fost extinsaBilant ANAF. Termen de transmitere situatii financiare pentru ONG-uri in 2025D406 in 2025. Cum se inregistreaza in D406 serviciile intracomunitareArticole similare
Codul Fiscal 2010 TITLUL V - Capitolul IV - Redevente si dobanzi la intreprinderi asociateComisia Europeana insista ca Romania sa transpuna o directiva privind combaterea spalarii banilorTitlul V Capitolul IVCe au de facut IMM-urile pentru a ramane competitive la nivel mondialInformare ANOFM: Locuri de munca vacante la nivel national si in reteaua EURESUltimele articole
TVA Intracomunitar: ghidul completANOFM: La inceput de 2024 exista 43.800 locuri de munca vacante la nivel nationalLivrarea intracomunitara de bunuri - ce reprezinta si studii de caz utileComunicat ANOFM: La data de 16 august 2023 erau disponibile 60.228 locuri de munca vacante in Romania si 139 in Spatiul Economic EuropeanANOFM: Peste 59.000 locuri de munca vacante la nivel national si in reteaua EURESArticole similare
Productie agricola persoana fizica neautorizata. Se datoreaza TVA?Studiu de caz: Regimul TVA in cazul livrarilor de bunuri si al prestarilor de serviciiSume platite in plus in fisa sintetica. Compensarea sumelor cu obligatiile de plata curenteTitlul VI Capitolul IORDIN Nr. 3.418 din 2009 al ministrului finantelor publiceUltimele articole
Sponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililorFirme care incaseaza online. Cum se declara veniturile in E-TVAVenituri din chirii in scop turistic. Precizari importante ale ANAF pentru persoanele fiziceE-Transport in 2025. Sanctiuni care se aplica de anul acestaAchizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"