Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Zilele trecute Guvernul olandez a votat impotriva aderarii in acest moment a Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen. Linistea din mediul politic pare sa se fi soldat insa cu un incident care a oprit in vamile din Romania nu mai putin de 15 tiruri cu flori intre 16 si 19 septembrie, asa cum se arata in comunicatul ANAF.
Ambasada Olandei la Bucuresti a cerut informatii legate de motivele in baza carora au fost facute aceste controale care au blocat la granita toate tirurile cu flori si seminte din Olanda. Tapul ispasitor e o bacterie periculoasa care ar putea pune in pericol... lalelele.Pana cand bacteria, pe cat de periculoasa, pe atat de misterioasa, va fi depistata, autoritatile au oprit 10 tiruri in vederea confiscarii sau a instituirii sechestrului asigurator, dupa caz. Garda Financiara a confiscat deja doua tiruri, in vreme ce alte 3 tiruri au fost returnate furnizorului din Olanda. Angajatii Directiei Fitosanitare au prelevat deja probe pentru a stabili daca aceste transporturi sunt contaminate.
Gurile rele suspecteaza ca aceasta bacterie ar putea fi doar o forma de oftica, in vreme ce publicatii din Olanda considera ca lalelele blocate au parfumul suav al santajului. Ambasada Olandei la Bucuresti a emis un comunicat in care atrage atentia asupra masurilor luate de autoritatile romane:
"Companiile olandeze exportatoare in Romania si-au exprimat ingrijorarea in mod direct la Ambasada si la autoritatile competente din Olanda. in prezent, autoritatile olandeze sunt in contact cu autoritatile romane pentru a obtine informatii despre motivele pentru care aceste masuri au fost luate. Olanda este de parere ca toate masurile puse in aplicare de catre autoritatile romane ar trebui sa fie in conformitate cu legislatia UE".
Examen Consultant Fiscal 2024
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Cartea verde a contabilitatii
Autoritatile olandeze asteapta rezultatele concrete ale testelor de laborator, in vreme ce unii europarlamentari olandezi declara ca nu e greu de ghicit ca "autoritatile din Romania au ales sa faca putin santaj clasic cu lalelele olandeze, un produs de baza a economiei olandeze si cu o valoare simbolica foarte mare" (Esther de Lange).
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cesiune parti sociale. Aspecte contabile si fiscaleS-a modificat declaratia recapitulativaAtentie! Luni intra in vigoare noua procedura de inregistrare in scopuri de TVAANAF a rambursat TVA in valoare de 1,36 mld. lei in ianuariePropunere: Metode moderne de colectare a TVA in Romania, pentru scaderea pierderilor anuale de peste 6 miliarde de euroUltimele articole
SAF-T in 2025. Pentru o casa de ajutor reciproc (CAR) se depune D406 din ianuarie 2025?Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024OUG 41/2022 privind E-Transport, modificat prin OUG 129/2024. Tabel comparativ cu schimbarileVenituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiHG 1393/2024. 4 modificari importante aduse impozitului MICROArticole similare
Cum a scapat Romania de la plata unor daune de 185 milioane dolariCriza a redus programul saptamanal de lucru al romanilor cu circa 20 de minuteAproape 2.000 de locuri de munca pentru romanii care vor sa lucreze in Spatiul Economic EuropeanCe amenzi se aplica in UE pentru neplata sau nedeclararea veniturilor? Ce se pregateste pentru RomaniaAu vandut de 500.000 de euro, dar au uitat sa achite TVA-ulUltimele articole
TVA Intracomunitar: ghidul completANOFM: La inceput de 2024 exista 43.800 locuri de munca vacante la nivel nationalLivrarea intracomunitara de bunuri - ce reprezinta si studii de caz utileComunicat ANOFM: La data de 16 august 2023 erau disponibile 60.228 locuri de munca vacante in Romania si 139 in Spatiul Economic EuropeanANOFM: Peste 59.000 locuri de munca vacante la nivel national si in reteaua EURESArticole similare
Documentar fiscal: Solutionarea contestatiilor formulate impotriva actelor administrative fiscaleFebruarie 2011: dispare 30% din ANAFNormele metodologice ale Codului Fiscal se modifica! Vezi titlurile care se schimba!Analiza zilei: Scutirea de TVA pentru exporturile umanitare, caritabile sau educativeOrdonanta 29 din 2011: Modificarea si completarea Codului de Procedura Fiscala (Partea III.1)Ultimele articole
E-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITSistemul e-TVA: Principalele 5 provocari pentru contabiliE-Transport 2024: CINE are OBLIGATIA introducerii datelor cu privire la transporturi in sistemE-TVA: Firme care inregistreaza diferente justificate intre D300 si decontul precompletat. Cum trebuie sa procedezeImplementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"