keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Legea nr. 50/2015: aprobarea OG 20/2010 - stabilirea unor masuri pentru aplicarea legislatiei UE care armonizeaza conditiile de comercializare a produselor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: legea nr50/2015, aprobarea og 20/2010, aplicarea legislatiei ue, conditiile de comercializare

Redam mai jos Legea nr. 50/2015 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 20/2010 privind stabilirea unor masuri pentru aplicarea unitara a legislatiei Uniunii Europene care armonizeaza conditiile de comercializare a produselor.

In vigoare de la 23.03.2015

Se aproba Ordonanta Guvernului nr. 20 din 18 august 2010 privind stabilirea unor masuri pentru aplicarea unitara a legislatiei Uniunii Europene care armonizeaza conditiile de comercializare a produselor, adoptata in temeiul art. 1 pct. I.9 din Legea nr. 138/2010 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 606 din 26 august 2010, cu urmatoarele modificari:

1. 2 La articolul 2, alineatele (2) si (3) vor avea urmatorul cuprins:
"

(2) Termenii «acreditare», «specificatie tehnica» si «standard armonizat», precum si expresiile «autoritate de supraveghere a pietei», «evaluare a conformitatii», «organism national de acreditare», «organism de evaluare a conformitatii» si «supraveghere a pietei» au semnificatiile stabilite de Regulamentul (CE) nr. 765/2008 al Parlamentului European si al Consiliului din 9 iulie 2008 de stabilire a cerintelor de acreditare si de supraveghere a pietei in ceea ce priveste comercializarea produselor si de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 339/93.

(3) Termenul «standard» are semnificatia stabilita de Regulamentul (UE) nr. 1.025/2012 al Parlamentului European si al Consiliului din 25 octombrie 2012 privind standardizarea europeana, de modificare a Directivelor 89/686/CEE si 93/15/CEE ale Consiliului si a Directivelor 94/9/CE, 94/25/CE, 95/16/CE, 97/23/CE, 98/34/CE, 2004/22/CE, 2007/23/CE, 2009/23/CE si 2009/105/CE ale Parlamentului European si ale Consiliului si de abrogare a Deciziei 87/95/CEE a Consiliului si a Deciziei nr. 1.673/2006/CE a Parlamentului European si a Consiliului."

2. 1 La articolul 3, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:

" (2) Autoritatile competente asigura anual de la bugetul de stat finantarea adoptarii, in limba romana, a standardelor armonizate si a celorlalte documente de referinta prevazute la alin. (1)."

3. 1 Articolul 4 va avea urmatorul cuprins:
"
Art. 4.

(1) in situatia in care legislatia Uniunii Europene de armonizare impune ca evaluarea conformitatii sa fie realizata de organisme de evaluare a conformitatii notificate, autoritatile competente dobandesc calitatea de autoritati de notificare si sunt responsabile de instituirea si indeplinirea procedurilor necesare pentru evaluarea, desemnarea si notificarea organismelor de evaluare a conformitatii, precum si de monitorizarea organismelor notificate.

(2) Daca legislatia Uniunii Europene de armonizare nu prevede altfel, autoritatile competente pot stabili ca evaluarea si monitorizarea prevazute la alin. (1) sa se efectueze de catre:

a) un organism national de acreditare, in sensul si in conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 765/2008; sau

b) prin exceptie de la lit. a), de catre:

- autoritatea competenta insasi; sau

- un organism care nu reprezinta o entitate guvernamentala, persoana juridica romana, ce face dovada respectarii urmatoarelor cerinte:

(i) este instituit astfel incat sa nu existe conflicte de interes cu organismele de evaluare a conformitatii;

(ii) este organizat si functioneaza in asa fel incat sa garanteze obiectivitatea si impartialitatea activitatilor sale;

(iii) decizia cu privire la rezultatul evaluarii organismului de evaluare a conformitatii este luata de o persoana competenta/de persoane competente, alta/altele decat cea/cele care a/au efectuat evaluarea;

(iv) nu realizeaza activitati pe care le presteaza organismele de evaluare a conformitatii si nici servicii de consultanta in conditii comerciale sau concurentiale;

(v) garanteaza confidentialitatea informatiilor obtinute;

(vi) dispune de personal competent suficient in vederea indeplinirii corespunzatoare a sarcinilor sale;

(vii) are incheiate acorduri/intelegeri prin care asigura acoperirea responsabilitatilor ce decurg din activitatile sale.

(3) Autoritatea competenta isi asuma intreaga raspundere pentru sarcinile indeplinite de organismul prevazut la alin. (2) lit. b) a doua liniuta.

(4) In aplicarea prevederilor alin. (1), autoritatile competente stabilesc, dupa caz, prin ordin al conducatorului autoritatii competente:

a) entitatea, conform alin. (2), responsabila pentru evaluarea organismelor de evaluare a conformitatii si monitorizarea organismelor notificate;

b) procedura privind desemnarea organismelor de evaluare a conformitatii ce se notifica si de notificare a acestora Comisiei Europene si celorlalte state membre ale Uniunii Europene.

(5) Procedura prevazuta la alin. (4) lit. b) se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I."

4. 1 La articolul 10, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
"

(2) Resursele necesare pentru exercitarea activitatii de supraveghere a pietei se asigura anual de la bugetul de stat, de catre autoritatile competente prevazute la art. 9 alin. (3), in calitate de ordonatori principali de credite."

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.
        
    PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTAtILOR
VALERIU-STEFAN ZGONEA     PRESEDINTELE SENATULUI
CALIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TARICEANU

Bucuresti, 19 martie 2015.

Nr. 50.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016