Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

OPANAF 3357/2017. Procedura cesiune drept de restituire creante fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 07 Dec. 2017 Exclusiv
Tags: opanaf 3357/2017, procedura cesiune, drept de restituire creante fiscale, cesionari

In Monitorul Oficial, Partea I nr. 931 din 27 noiembrie 2017, a fost publicat Ordinul presedintelui ANAF nr. 3357 din 23 noiembrie 2017 - OPANAF 3357/2017 - pentru aprobarea Procedurii privind cesiunea dreptului de restituire/rambursare a creantelor fiscale.

Potrivit prevederilor art. 28 din Codul de procedura fiscala, creantele fiscale privind drepturi de rambursare sau de restituire ale contribuabilului/platitorului pot fi cesionate numai dupa stabilirea lor prin decizie de restituire. Cesiunea produce efecte fata de organul fiscal competent numai de la data la care aceasta i-a fost notificata.
 
Notificarea privind cesionarea dreptului de restituire, pe formatul prevazut de ordin, se depune de catre cesionar la organul fiscal care administreaza cedentul, insotita de o copie, conform cu originalul, a contractului de cesiune.
 
Dupa notificare, organul fiscal care administreaza cedentul devine debitorul cesionarului, cedentul nemaiavand un drept de creanta asupra bugetului pentru sumele care fac obiectul cesiunii. Obiect al cesiunii pot reprezenta numai sumele efectiv de restituit contribuabilului cedent, dupa efectuarea eventualelor compensari.
 
Dupa efectuarea compensarilor, organul fiscal de administrare al cedentului solicita in scris organului fiscal care administraza pe cesionar situatia obligatiilor fiscale restante inregistrate de acesta. 
 
In situatia in care cesionarul nu inregistreaza obligatii fiscale restante, organul fiscal al cedentului procedeaza la restituirea catre cesionar a sumei aprobate, in contul indicat de acesta in notificarea depusa.
 
Sursa: AJFP Dambovita
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "OPANAF 3357/2017. Procedura cesiune drept de restituire creante fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016