Atentie contabili!


Modificari importante privind TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Achizitie de servicii publicitate. Decont special de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Mai. 2019 Exclusiv
Tags: decont tva, decont special, servicii publicitare

O societate neplatitoare de TVA care face vanzari de produse online a apelat la sfatul specialistor Rentrop&Straton, pentru a obtine raspuns in urmatorul caz: "In vederea efecturarii acestor vanzari primim facturi de reclama si publicitate de la diversi prestatori din afara UE (Serbia si Ucraina). Are societatea din Romania vreo obligatie cu privire la plata TVA pentru aceste servicii? E obligata sa depuna decont special de TVA?

Raspunsul specialistului


Prin natura sa, serviciul respectiv este impozabil in Romania din punctul de vedere al TVA, fiind aplicabile prevederile art. 278 alin. (2) din Codul fiscal. Conform acestor prevederi, locul prestarii se considera a fi locul unde este stabilit beneficiarul acestor servicii.Astfel, beneficiarul din Romania datoreaza TVA autoritatii fiscale din Romania, prin aplicarea cotei standard TVA 19% la o baza de impozitare determinata in lei prin utilizarea cursului valutar in vigoare la data facturii emise  de prestator.Data facturii emise de catre prestator reprezinta data exigibilitatii TVA, motiv pentru care suma TVA datorata se vireaza bugetului de stat pana pe data de 25 a lunii urmatoare celei in care serviciul a fost facturat.  Obligatia de plata TVA este reglementata prin  art. 307 alin. (2)  "(2) Taxa este datorata de orice persoana impozabila, inclusiv de catre persoana juridica neimpozabila inregistrata in scopuri de TVA conform art. 316 sau 317, care este beneficiar al serviciilor care au locul prestarii in Romania conform art. 278 alin. (2) si care sunt furnizate de catre o persoana impozabila care nu este stabilita pe teritoriul Romaniei sau nu este considerata a fi stabilita pentru respectivele prestari de servicii pe teritoriul Romaniei conform prevederilor art. 266 alin. (2), ......"
 
Suma TVA datorata se vireaza bugetului de stat din Romania pana pe data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care serviciul a fost primit si se raporteaza prin formularul cod 301 "Decont special de taxa pe valoarea adaugata". Raportarea valorii operatiunii si a sumei TVA datorate se efectueaza in lei conform instructiunilor din O.P.A.N.A.F. nr. 592 din 3 februarie 2016 la Sectiunea 4 "Operatiuni prevazute la art. 307 alin. (2), (3), (5) si (6) din Codul fiscal" se completeaza de catre:

- persoanele impozabile obligate la plata taxei conform art. 307 alin. (2) din Codul fiscal,care nu sunt inregistrate si nu trebuie sa se inregistreze conform art. 316 din Codul fiscal, indiferent daca sunt sau nu sunt inregistrate conform art. 317 din Codul fiscal, si persoanele juridice neimpozabile care sunt inregistrate conform art. 317 din Codul fiscal, care sunt beneficiare ale serviciilor care au locul prestarii in Romania conform art. 278 alin. (2) din Codul fiscal si care sunt furnizate de catre persoane impozabile care nu sunt stabilite pe teritoriul Romaniei sau nu sunt considerate a fi stabilite pentru respectivele prestari de servicii pe teritoriul Romaniei conform prevederilor art. 266 alin. (2) din Codul fiscal, chiar daca sunt inregistrate in Romania conform art. 316 alin. (4) sau (6) din Codul fiscal;"
 
Valoarea serviciilor nu se reporteaza la randul 4.1 care este alocat doar achizitiilor intracomunitare de servicii.Astfel, pentru aceste achizitii de servicii,beneficiarul din Romania care nu este platitor de TVA in regim normal conform prevederilor art. 316 din Codul fiscal deoarece nu a depasit plafonul anual de scutire de 300.000 lei/an, nu este obligat sa se inregistreze in regim special conform prevederilor art. 317 deoarece prestatorii respectivi nu sunt persoane impozabile stabilite pe teritoriul comunitar. 
 
Controale TVA 2021

Controale TVA 2021

Vezi detalii

Marea carte verde a monografiilor contabile

Marea carte verde a monografiilor contabile

Vezi detalii

Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate

Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate

Vezi detalii

Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal, un proiect de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Achizitie de servicii publicitate. Decont special de TVA":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 4 voturi

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate

Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016