Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Agricultura se incadreaza ca sistem de impozitare, la norma de venit. Pentru veniturile din agricultura, realizate in sistem real, ce modalitate de calcul a bazei de impozitare exista (pentru impozit venit), in situatia in care, se realizeaza venituri in decembrie, dar nu exista cheltuieli aferente acestor venituri?
Asa, dupa cum ati precizat veniturile din activitatile agricole sunt impuse la norma de venit, potrivit prevederilor art. 106 alin. 1 din Codul fiscal.
Pentru stabilirea venitului net in sistem real se aplica prevederile de la art. 68 alin. 1) din Codul fiscal, dispozitii care prevad ca venitul net anual din activitati independente se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate, ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile deductibile efectuate in scopul realizarii de venituri, cu exceptia situatiilor in care sunt aplicabile prevederile art. 68 ind. 1 si 69.
La pct. 7 alin. (1) din NM, se precizeaza ca in venitul brut se includ toate veniturile in bani si in natura, cum ar fi: venituri din vanzarea de produse si de marfuri, venituri din prestarea de servicii si executarea de lucrari, venituri din vanzarea sau inchirierea bunurilor din patrimoniul afacerii, si orice alte venituri obtinute din exercitarea activitatii, inclusiv incasarile efectuate in avans care se refera la alte exercitii fiscale, precum si veniturile din dobanzile primite de la banci pentru disponibilitatile banesti aferente afacerii, din alte activitati adiacente si altele asemenea. In venitul brut se includ si veniturile incasate ulterior incetarii activitatii independente, pe baza facturilor emise si neincasate pana la incetarea activitatii.
La alin. (4) se precizeaza ca din venitul brut realizat se admit la deducere numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri, astfel cum rezulta din evidentele contabile conduse de contribuabili, cu respectarea prevederilor art. 68 alin. (4)-(7) din Codul fiscal.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Deducere TVA. 3 studii de caz de care au nevoie contribuabiliiExercitarea dreptului de deducere pentru importul de bunuri. Ce solutii avem?Refacturare taxa de mediu 2013. Ce solutie ofera consultantulAchizitie intracomunitara servicii. Ce tratament fiscal si TVA se aplica?Achizitii servicii intracomunitare ONG | E obligatorie inregistrarea TVA?Ultimele articole
Este obligatorie aplicarea E-Factura sau este optionala?Cum se face inregistrarea facturilor simplificate in jurnalul de cumparariD216 in 2024: Au fost publicate instructiunile de completare prin Ordinul 3738/2024E-Factura. Ce trebuie sa contina un bon fiscal echivalent unei facturi simplificateFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CArticole similare
Raspunsuri OFICIALE de la ANAF cu privire la completarea si depunerea Declaratiei Unice 2020Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"