Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


Lucrarile de inchidere a exercitiului financiar 2021 presupun printre altele, in urmatoarea ordine definitivarea impozitului pe profit pentru anul respectiv, respectiv intocmirea situatiilor financiare anuale.
Cunoastem ce elemente bilantiere trebuie luate in considerare pentru calculul capitalului propriu, respectiv a capitalului propriu ajustat. Elementele luate in calcul pentru determinarea capitalului propriu ajustat sunt cele prezentate in situatiile financiare anuale/raportarile contabile anuale.
Exemplu: la 31.12.2021 profitul net 100.000 lei, impozit pe profit 20.000 lei (nu s-a aplicat bonificatia). Nu stim ce valori vor fi constituite ca rezerve legale, alte rezerve etc. deoarece nu s-a definitivat calculul impozitului pe profit.
Care este rationamentul care trebuie aplicat in vederea determinarii acestor bonificatii luand in considerare faptul ca nu avem informatii cu privire la cuantumul sumelor repartizate din profitul net?
Capitalul propriu este prevazut la art. I alin. (1) lit. a) din OUG 153/2020:

Cartea Verde a Contabilitatii

Manual de politici contabile - Stick USB

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Calendar fiscal ANAF: Termenul de 25 martie pentru depunerea Declaratiilor fiscale se PROROGA!Cum se scoate din evidenta TVA-ul de rambursatDeductibilitate cheltuieli cu marfa la PFA. Cum vom proceda?Repartizare dividende interimare pentru trim. II 2021. Cand se depun situatiile financiareCe declaratii se depun pana la 25 martie?Ultimele articole
Situatii financiare anuale. Modificari importante aduse prin OUG 138/2024Legi contabilitate. Principalele modificari aduse Legii contabilitatii 82/1991 prin OUG 138/2024Situatii financiare anuale. De cand exista obligatia de a fi depuse EXCLUSIV electronicNOUTATE! Balanta de verificare trebuie intocmita lunar, conform OUG 138/2024Bilantul primei sesiuni de inscriere a proiectelor de investitii cu impact major in economieArticole similare
Obligatii fiscale aferente inchiderii exercitiului privind TVAArticole similare
Calcularea impozitului pe profit pentru anul 2021 in cazul aplicarii reducerilor conform OUG 153/2020Calendar ANAF. Pana pe 25 iunie 2024 trebuie depuse la fisc 10 declaratii importanteSchimbare sistem de impunere. Aplicarea reducerilor conform OUG 153D101 in 2024. Pana cand poate fi depus formularul?Declaratia 101 in 2022. Termen limita de depunere pentru ONG-uriUltimele articole
Sponsorizari. Momentul scaderii din impozitul pe profitMod de calcul sume redirectionate prin formularul 177Facilitati fiscale la calculul impozitului, conform OUG 153/2020, pentru firme infiintate in 2021D101 si D100 au ca termen limita de depunere data de 26 iunie 2023OUG 153/2020: Se mai aplica reducerile cu privire la impozite si in 2023?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"