Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Rectificarea bugetara pune investitiile si sanatatea pe primul loc

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 01 Aug. 2011
Tags: rectificare bugetara, investitii, arierate sanatate

Rectificarea bugetara are in plan, asa cum a declarat recent Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor Publice, acordarea de fonduri pentru investitii, pentru crearea de locuri de munca, precum si


Rectificarea bugetara are in plan, asa cum a declarat recent Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor Publice, acordarea de fonduri pentru investitii, pentru crearea de locuri de munca, precum si pentru plata arieratelor din sanatate.

Astfel, precizand ca majorarea salariilor nu este vizata de aceasta rectificare, ministrul a mentionat:
"Principalele obiective ale rectificarii sunt bani pentru investitii, pentru crearea de locuri de munca si sa platim arieratele din sanatate. Acestea sunt obiectivele care vor fi cuprinse in rectificarea care va avea loc in perioada urmatoare".

Premierul Emil Boc a declarat, tot saptamana trecuta, ca prima rectificare bugetara va fi realizata de Guvern la inceputul lunii august, avandu-se in vedere alocarea de resurse financiare suplimentare pentru programele de investitii, cu precadere cele derulate de Ministerul Transporturilor.

Asa cum a declarat si Jeffrey Franks, seful misiunii de evaluare FMI, continuarea reformei in sistemul sanitar, reducerea arieratelor statului, cresterea investitiilor, inclusiv prin absorbtia fondurilor europene si restructurarea si vanzarea companiilor de stat, reprezinta directii prioritare pe care Romania ar trebui sa actioneze.

Tot seful misiunii FMI a mai precizat: "Autoritatile au eliminat aproape total arieratele bugetului de sat si locale si au realizat o inventariere. Acest exercitiu a aratat ca numai la intreprinderile de stat nivelul arieratelor insumează peste 20 miliarde lei. Aceste facturi neplatite reprezinta o frana majora in calea cresterii. In plus, acesta a amintit ca se considera, de catre Guvern, ca exista spatiu fiscal pentru cresterea salariilor din sectorul public, dar ca o majorare in acest sens ar trebui efectuata numai dupa o noua reducere a numarului angajatilor bugetari.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Rectificarea bugetara pune investitiile si sanatatea pe primul loc":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016