Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce provocari fiscale vom intampina in 2017?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 10 Ian. 2017 Exclusiv
Tags: provocari fiscale, analiza keys fin, investitii, predictibilitate fiscala

Bugetul de stat va fi puternic influentat in acest an de majorarile salariale care vor conduce automat la presiuni fiscale si financiare pentru companiile mici si mijlocii din Romania. Aceste schimbari vor deveni din ce in ce mai puternice in 2017, fapt demonstrat de o analiza in domeniu intocmita recent de mai multi specialisti KeysFin.

"Chiar daca PIB-ul a crescut cu cate 8-9 miliarde de euro pe an, veniturile statului au ramas constante, la 23 de miliarde de euro. Presiunile de ordin fiscal si salarial vor afecta puternic bugetul de stat, asta daca nu se vor gasi solutii de eficientizare a cheltuielilor bugetare. Guvernul va avea de ales intre a face reforme, pentru a-si putea onora promisiunile, sau a-si extinde sursele de finantare. De remarcat, in context, ca, in ultimii 5 ani, autoritatile au imprumutat de la banci echivalentul a 20 de miliarde de euro. Cam cat am imprumutat de la FMI si BM pentru a iesi din criza", se arata in analiza citata de Agerpres.

Printre provocarile si obstacolele economice importante la care trebuie sa ne asteptam in 2017 se numara moderarea consumului, incertitudinile legate de evolutia economica mondiala, lipsa continua de predictibilitate fiscala, cresterea inflatiei, cresterea principalelor valute si blocajul financiar persistent.

Acestia sunt totodata de parere ca investitiile pot ajuta dezvoltarea economica si ca sunt necesare mai ales in infrastructura. Potrivit acestora, constructia de autostrazi si reabilitarea retelei de transport pe calea ferata trebuie sa devina prioritare, afirma acestia.

De asemeneaza, citeaza Agerpres, referitor la cresterea economica, 53% dintre managerii chestionati estimeaza un avans al PIB-ului intre 4-4,1%, 28% dintre ei vad o evolutie intre 4,2 si 5%, in timp ce 13% cred ca PIB-ul va creste cu mai putin de 4%.

'Temperarea cresterii economice a fost semnalata, de altfel, de ultimele date publicate de Institutul National de Statistica. in trimestrul al III-lea, avansul economic s-a temperat la 4,4% fata de aceeasi perioada din 2015, dupa ce, in trimestrul anterior, PIB-ul crescuse la nivel anual cu 6%", precizeaza aceeasi analiza.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce provocari fiscale vom intampina in 2017?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016