keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Cand se depune Declaratia 050 pentru modificare domiciliu fiscal?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Iul. 2017 Exclusiv
Tags: schimbare sediu, domiciliu fiscal, ong, sediu social, formularul 050

In analiza urmatoare, avem exemplul unei organizatii non-profit infiintata prin judecatorie si nu la Registrul Comertului. In anul 2014 si-a schimbat sediul social (modificarile fiind facute la judecatorie). Vom vedea daca ar fi trebui depusa la ANAF declaratia 050 pentru modificarea sediului, precum si ce amenda se plateste in caz de nedepunere formular.

Potrivit art. 31 lit. d)  din Codul de procedura fiscala, in cazul creantelor fiscale administrate de organul fiscal central, prin domiciliu fiscal se intelege: pentru asocierile si alte entitati fara personalitate juridica, sediul acestora sau locul unde se desfasoara efectiv activitatea principala. In situatia in care domiciliul fiscal nu se poate stabili potrivit alin. d), domiciliul fiscal este locul in care se afla majoritatea activelor.
 
La art. 32 se stabileste ca, domiciliul fiscal definit potrivit art. 31 se inregistreaza/modifica la/de organul fiscal central in toate cazurile in care acesta este diferit de domiciliul sau de sediul social prin depunerea de catre contribuabil/platitor a unei cereri de inregistrare/modificare a domiciliului fiscal, insotita de acte doveditoare ale informatiilor cuprinse in aceasta. 
 
Cererea se depune la organul fiscal central in a carui raza teritoriala urmeaza a se stabili domiciliul fiscal. Cererea se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data depunerii acesteia, prin emiterea deciziei de inregistrare/modificare a domiciliului fiscal care se comunica contribuabilului/platitorului. 
 
Dupa cum se observa se poate modifica din oficiu si de organul fiscal. Cererea de inregistrare a domiciliului fiscal al contribuabilului ( formular 050) se completeaza si se depune in cazul in care domiciliul fiscal este diferit de domiciliul sau sediul social ori in cazul in care contribuabilul isi schimba domiciliul fiscal declarat anterior, dupa cum se stabileste in Instructiunile de completare din OPANAF 3698/2015.
 
Cererea se depune direct sau prin imputernicit/reprezentant legal/reprezentant fiscal la registratura organului fiscal competent ori la posta prin scrisoare recomandata, la termenele stabilite de legislatia in vigoare, si va fi insotita de documente care sa faca dovada detinerii sau ocuparii legale a spatiului pentru noul domiciliu fiscal. 
   
Organul fiscal competent este organul fiscal in a carui raza teritoriala urmeaza a se stabili noul domiciliu fiscal al contribuabilului. 
 
In cazul dvs. trebuia sa depuneti acest formular, intrucat vechiul sediu a ramas in evidentele fiscale ca domiciliul fiscal si ca atare nu corespunde cu sediul social.
 
Nu este prevazuta o sanctiune pentru nedepunerea formularului 050.
 
Insa, conform Procedurii de inregistrare/modificare a domiciliului fiscal in cazul contribuabililor persoane  juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, acestia depun la organul fiscal in a carui raza teritoriala urmeaza a se stabili domiciliul fiscal formularul 010 "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica", precum si formularul 050 "Cerere de inregistrare/modificare a domiciliului fiscal al contribuabilului", insotite de documente doveditoare ale informatiilor inscrise in acestea. Copiile de pe documente se certifica pe fiecare pagina de organul fiscal competent, pentru conformitate cu originalul.
 
Potrivit prevederilor art. 336 alin. (1)  lit. a) din Codul de procedura fiscala, constituie contraventie  nedepunerea de catre contribuabil/platitor la termenele prevazute de lege a declaratiilor de inregistrare fiscala, de radiere a inregistrarii fiscale sau de mentiuni;
 
Conform alin 2 lit. d) ale aceluiasi articol contraventia se sanctioneaza cu amenda  de la 500 lei la 1.000 lei ( se poate achita  in 48 de ore jumatate din minimul amenzii , art. 338 alin. 3).  
 
 
Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Elena Garofil - Consultant fiscal
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016