Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Aurul isi ocupa locul de drept in criza datoriilor suverane

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Iul. 2011
Tags: criza datorii, aur, pret uncie, valori aur

Aurul dovedeste inca o data ca ramane o valoare sigura indiferent de fluctuatiile monetare existente pe piata. Astfel, intr-o perioada de instabilitate financiara, metalul pretios a atins un nivel ...


Aurul dovedeste inca o data ca ramane o valoare sigura indiferent de fluctuatiile monetare existente pe piata. Astfel, intr-o perioada de instabilitate financiara, metalul pretios a atins un nivel record in ceea ce priveste valoarea inregistrata la bursa.

Odata cu inceputul crizei din 2008, investitorii au realizat cat de importanta este folosirea unei investitii cu traditie, dar cat se poate de solide. Investitiile in comoditati au ajuns astfel, in doar trei ani, de la 265 la 425 miliarde de dolari. In mai mult de o treime din totalul investitiilor in marfuri, aurul a fost preferat de investitori.

In ultima perioada, pretul unciei se afla din nou in crestere, dupa cateva luni in care a inregistrat scaderi. Analistii considera ca aceasta criza din zona euro influenteaza in mod cert aprecierea metalului pretios. In al doilea rand, situatia negocierilor prelungite din SUA influenteaza in mod semnificativ cotatiile la bursa din aceasta perioada.

In consecinta, aurul pare sa ocupe din nou un loc principal intr-o piata dominata de incertitudini monetare. Aflati intr-o perioada in care nu se mai pot increde in dolar, investitorii isi redirectioneaza atentia catre aur, in asteptarea unei perioade care sa stabilizeze moneda americana. La inceputul saptamanii, cotatia aurului a ajuns la 1.600 de dolari/uncie si s-a apreciat cu 6,1% de la inceputul lunii iulie, atingand valori record.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " Aurul isi ocupa locul de drept in criza datoriilor suverane":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016