Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Zoom fiscal: Trecerea de la impozit specific la impozit micro pentru unele firme din turism

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 28 Iul. 2017 Exclusiv
Tags: impozit specific, venituri micro, horeca, industria hoteliera

Va reamintim ca recent, in Monitorul Oficial al Romaniei nr.584/ 21.07.2017, a fost publicata Legea nr.77/ 2017 privind aprobarea OUG nr.3/ 2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.227/ 2017 privind Codul fiscal. Actul normativ mentionat a intrat in vigoare la data de 24 iulie 2017.

Concret, incepand cu data de 1 august 2017, firmele care desfasoara activitati in HoReCa (hoteluri, restaurante, catering) si au avut in anul 2016 afaceri cuprinse intre 100.001 si 500.000 euro vor trebui sa aplice impozitul "micro", chiar daca desfasoara efectiv activitati vizate de impozitul specific. Altfel spus, regimul "micro" de impozitare (unde sunt aplicate cote de 1% sau 3% in functie de existenta sau nu a angajatilor) va avea intaietate in fata impozitului specific.
 
Contribuabilii vizati de aceasta modificare vor fi obligati sa achite, pana la data de 25 august 2017, impozitul specific aferent perioadei ianuarie - iulie 2017, fara a mai exista obligatia declararii si platii impozitului specific aferent primului semestru din an.
 
Prin urmare, firmele vizate de modificare vor depune formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" pana la 25 august 2017, in care vor declara impozitul specific afferent perioadei 1 ianuarie – 31 iulie 2017.
 
Asadar, vor exista numerosi contribuabili din industria hoteliera, restaurante si alimentatie publica ce vor plati in 2017 atat impozit specific, pentru primele 7 luni ale anului, cat si impozit pe veniturile micro, pentru restul anului.
 
Dar exista si o a treia categorie de firme.Aceasta deoarece normele de aplicare la Legea impozitului specific au stabilit ca firmele vizate de aplicarea impozitului specific, ce desfasoara insa si alte activitati trebuie sa plateasca un impozit mixt, platind concomitent atat impozit specific pentru veniturile din activitatile corespunzatoare celor 8 clase CAEN prevazute de Legea nr.170/ 2016, cat si impozit pe profit pentru veniturile din celelalte activitati
 
Sursa: ANAF
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Zoom fiscal: Trecerea de la impozit specific la impozit micro pentru unele firme din turism":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016