Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

S-a incheiat un acord in zona euro pentru recapitalizarea directa a bancilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Iun. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, zona euro, ministrii finante, recapitalizarea directa, bugetul de stat

In zona euro, ministrii de finante au reusit sa ajunga la un acord de principiu referitor la recapitalizarea directa a bancilor prin intermediul fondurilor de salvare MES, un mecanism ce va permite pe viitor ajutorarea bancilor fara sa fie afectat bugetul de stat, relateaza AFP.


"Am cazut de acord asupra modului in care va functiona, in linii mari, Mecanismul European de Stabilitate" (pentru recapitalizarea directa a bancilor), a declarat joi seara ministrul irlandez de finante, Michael Noonan, la finalul unei reuniuni cu omologii sai din zona euro, desfasurata la Luxemburg.

Acest instrument va fi disponibil cel mai devreme in a doua jumatate a anului 2014. El a fost promis de liderii europeni in cursul summitului din iunie 2012 pentru a sparge cercul vicios dintre criza bancara si criza datoriilor suverane. La acea data, interesa in special Spania care a beneficiat in primavara lui 2012 de un imprumut in valoare de 40 de miliarde de euro pentru a veni in ajutorul bancilor sale aflate in dificultate.

Tot joi, ministrii de finante ai Celor 17 au mai cazut de acord pentru ca recapitalizarea directa sa se faca "potential retroactiv, de la caz la caz", a adaugat Noonan, a carui tara ocupa pana la sfarsitul lunii iunie presedintia prin rotatie a UE.

Acest subiect era unul dintre cele mai sensibile incluse pe agenda de joi, anumite tari opunandu-se principiului retroactivitatii pentru recapitalizarea directa a bancilor din zona euro.

Sursa: Agerpres


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "S-a incheiat un acord in zona euro pentru recapitalizarea directa a bancilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016