Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Potrivit unor propuneri publicate de Comisia Europeana, toate statele membre ale Uniunii Europene ar putea reduce in viitorul apropiat taxa pe valoarea adaugata (TVA) pentru unele servicii oferite la ...
Potrivit unor propuneri publicate de Comisia Europeana, toate statele membre ale Uniunii Europene ar putea reduce in viitorul apropiat taxa pe valoarea adaugata (TVA) pentru unele servicii oferite la nivel local, de la tunsori la mesele la restaurant.
Este vorba in principal despre servicii cu caracter economic, a caror furnizare poate fi considerata ca tinand de interesul general. Cateva exemple concrete: furnizarea de baza, accesibila public, de energie, de telecomunicatii, de servicii postale, de transport, de apa si de servicii de eliminare a deseurilor.
Studiile arata ca reducerea TVA-ului pentru serviciile locale nu va afecta competitia sau pietele interne ale Uniunii Europene. Ceea ce se incearca este sa se transforme un pachet de reduceri temporare ale taxelor intr-un plan coerent si permanent, astfel incat fiecare stat sa aiba posibilitatea de a reduce taxele pentru aceleasi bunuri si servicii.
Programul actual de reducere a taxelor pentru unele servicii locale, utilizat in 18 tari, va expira, oricum, in 2010. Nivelul standard al TVA-ului e, la momentul actual, de 15%.
Singura problema este ca proiectul de lege elaborat de Laszlo Kovacs – comisarul european pentru taxe – trebuie obligatoriu aprobat in unanimitate de catre statele Uniunii Europene. Germania insa a anuntat in repetate randuri ca se opune din principiu oricarei reduceri a taxelor.

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025

Registrul de Evidenta Fiscala PFA

SAF-T pentru Contribuabili Mici
Din moment ce nicio tara nu este obligata sa implementeze reducerile de taxe, consider totusi ca putem fi optimisti. Este foarte probabil ca ministrii finantelor sa finalizeze adoptarea propunerii pana la mijlocul anului 2009, pentru ca aceasta sa fie deja pusa in practica incepand cu 2011.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Venituri din penalitati si cheltuieli de judecata. Obligatii fiscale TVA si impozit pe venitDeclararea achizitiilor de servicii pentru care beneficiarul este obligat la plata taxei pe valoare adaugata in RomaniaMasuri importante propuse de CNIPMMR pentru imbunatatirea proiectelor Codului fiscal si Codului de procedura fiscalaTratament contabil si fiscal TVA pentru importul de bunuri. Baza de impozitare in vamaBunuri acordate gratuit pentru protocol. Baza impozabila pentru colectarea TVAUltimele articole
TVA de recuperat. Cand se prescrie si o MONOGRAFIE utila contribuabililorSpatii de inchiriat. Cum se aplica TVA de catre firmele care inchiriaza spatiiNerezidentii inregistrati in scopuri de TVA in Romania sunt OBLIGATI sa raporteze in SAF-T din 2025?Factura achizitie non-UE. Care este regimul TVAFacturile de avans. Cota de TVA va fi de 9% sau de 19%
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"