Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Potrivit unor propuneri publicate de Comisia Europeana, toate statele membre ale Uniunii Europene ar putea reduce in viitorul apropiat taxa pe valoarea adaugata (TVA) pentru unele servicii oferite la ...
Potrivit unor propuneri publicate de Comisia Europeana, toate statele membre ale Uniunii Europene ar putea reduce in viitorul apropiat taxa pe valoarea adaugata (TVA) pentru unele servicii oferite la nivel local, de la tunsori la mesele la restaurant.
Este vorba in principal despre servicii cu caracter economic, a caror furnizare poate fi considerata ca tinand de interesul general. Cateva exemple concrete: furnizarea de baza, accesibila public, de energie, de telecomunicatii, de servicii postale, de transport, de apa si de servicii de eliminare a deseurilor.
Studiile arata ca reducerea TVA-ului pentru serviciile locale nu va afecta competitia sau pietele interne ale Uniunii Europene. Ceea ce se incearca este sa se transforme un pachet de reduceri temporare ale taxelor intr-un plan coerent si permanent, astfel incat fiecare stat sa aiba posibilitatea de a reduce taxele pentru aceleasi bunuri si servicii.
Programul actual de reducere a taxelor pentru unele servicii locale, utilizat in 18 tari, va expira, oricum, in 2010. Nivelul standard al TVA-ului e, la momentul actual, de 15%.
Singura problema este ca proiectul de lege elaborat de Laszlo Kovacs – comisarul european pentru taxe – trebuie obligatoriu aprobat in unanimitate de catre statele Uniunii Europene. Germania insa a anuntat in repetate randuri ca se opune din principiu oricarei reduceri a taxelor.
Cartea verde a contabilitatii
Impozitarea veniturilor din chirii 2024
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Din moment ce nicio tara nu este obligata sa implementeze reducerile de taxe, consider totusi ca putem fi optimisti. Este foarte probabil ca ministrii finantelor sa finalizeze adoptarea propunerii pana la mijlocul anului 2009, pentru ca aceasta sa fie deja pusa in practica incepand cu 2011.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Cum aplicam regimul special TVA pentru serviciile electronice in 2015?Protestul ia amploare: Zeci de mii de firme se opun sistemului Split TVAFMI are in vedere CAS redus in 2015, dar sunt posibile modificari si mai devremePana cand poate fi depusa Declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale in luna septembrie 2022Ce declaratii depunem obligatoriu pana la 25 iulie 2013Ultimele articole
ATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?Grup fiscal. Cine are obligatia de a raspunde la Notificarea de conformare e-TVAImpozitare autoturisme de lux si completarea Declaratiei 216Doua situatii in care se poate modifica perioada fiscala pentru TVA de la trimestru la lunaCalendar ANAF: 3 declaratii importante au ca termen limita data de 31 octombrie 2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"