Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

TVA redus pentru serviciile locale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Sep. 2008
Tags: tva, servicii la nivel local

Potrivit unor propuneri publicate de Comisia Europeana, toate statele membre ale Uniunii Europene ar putea reduce in viitorul apropiat taxa pe valoarea adaugata (TVA) pentru unele servicii oferite la ...

Potrivit unor propuneri publicate de Comisia Europeana, toate statele membre ale Uniunii Europene ar putea reduce in viitorul apropiat taxa pe valoarea adaugata (TVA) pentru unele servicii oferite la nivel local, de la tunsori la mesele la restaurant.

Este vorba in principal despre servicii cu caracter economic, a caror furnizare poate fi considerata ca tinand de interesul general. Cateva exemple concrete: furnizarea de baza, accesibila public, de energie, de telecomunicatii, de servicii postale, de transport, de apa si de servicii de eliminare a deseurilor.

Studiile arata ca reducerea TVA-ului pentru serviciile locale nu va afecta competitia sau pietele interne ale Uniunii Europene. Ceea ce se incearca este sa se transforme un pachet de reduceri temporare ale taxelor intr-un plan coerent si permanent, astfel incat fiecare stat sa aiba posibilitatea de a reduce taxele pentru aceleasi bunuri si servicii.

Programul actual de reducere a taxelor pentru unele servicii locale, utilizat in 18 tari, va expira, oricum, in 2010. Nivelul standard al TVA-ului e, la momentul actual, de 15%.

Singura problema este ca proiectul de lege elaborat de Laszlo Kovacs – comisarul european pentru taxe – trebuie obligatoriu aprobat in unanimitate de catre statele Uniunii Europene. Germania insa a anuntat in repetate randuri ca se opune din principiu oricarei reduceri a taxelor.

Din moment ce nicio tara nu este obligata sa implementeze reducerile de taxe, consider totusi ca putem fi optimisti. Este foarte probabil ca ministrii finantelor sa finalizeze adoptarea propunerii pana la mijlocul anului 2009, pentru ca aceasta sa fie deja pusa in practica incepand cu 2011.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "TVA redus pentru serviciile locale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016