Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 06 Apr. 2012 Exclusiv
In vederea certificarii declaratiei, organul fiscal va verifica in Registrul contribuabililor, daca solicitantul are calitatea de persoana inregistrata in scopuri de TVA potrivit art. 153 din Codul Fiscal, in perioada in care au fost efectuate toate achizitiile ale caror facturi sunt inscrise in declaratie.
In situatia in care, solicitantul nu a avut calitatea de persoana inregistrata in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal in intreaga perioada la care se refera facturile inscrise in declaratie, organul fiscal va emite, de indata, Certificatul privind nedeductibilitatea TVA aferenta cheltuielilor cuprinse in cererea de rambursare, pentru toate facturile inscrise in declaratie.
In situatia in care, unele sau toate facturile inscrise in declaratie au fost emise in perioade in care solicitantul a avut calitatea de persoana inregistrata in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal, organul fiscal transmite declaratia, organului de inspectie fiscala competent.
In urma constatarilor ca urmare a cercetarii la fata locului inscrise intr-un proces verbal, organul de inspectie fiscala va emite certificatul privind nedeductibilitatea TVA aferenta cheltuielilor cuprinse in cererea de rambursare. in certificat se inscriu numai facturile pentru care taxa este nedeductibila, potrivit legii, sau nu se inscrie nicio factura pentru situatia in care taxa aferenta tuturor facturilor este deductibila.
Dupa finalizarea procedurii, organul de inspectie fiscala comunica contribuabilului cate doua exemplare ale declaratiei certificate si ale certificatului privind nedeductibilitatea TVA.

Operare SAGA Exemple practice si recomandari

Cartea verde a contabilitatii varianta tiparita

Cartea verde a Contabilitatii varianta online

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "Certificarea declaratiei privind nedeductibilitatea TVA":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
ANAF publica proiectul privind procedura de certificare a declaratiei privind nedeductibilitatea TVACertificarea declaratiei privind nedeductibilitatea TVA
Mai multe articole despre nedeductibilitate TVA
Articole similare
NOU! Declaratia 394 actualizataInregistrarea in scopuri de TVA pe teritoriul CEE a firmei de transport persoaneFiscul anuleaza din oficiu inregistrarea in scopuri de TVAInformatii utile: Declaratia 394 pentru luna ianuarie 2012In ce situatii se anuleaza inregistrarea in scopuri de TVAUltimele articole
Luni, 10 ianuarie 2022, se implineste termenul pentru depunerea unor formulare de inregistrare/anulare a inregistrarii in SCOPURI TVADreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata in cazul achizitiilor efectuate inainte de inregistrarea in scopuri de TVAHG. 340/2020: Criterii pentru evaluarea riscului fiscal in cazul solicitarii sau anularii inregistrarii in SCOPURI TVASocietate neinregistrata in scopuri de TVA. Achizitii si livrari intracomunitare. Obligatii TVAMonitorul Oficial: Formularul 086 valabil pentru 2018
Mai multe articole despre scopuri TVA
Articole similare
Institutii publice. TVA ca element al costului de productieMFP a publicat bugetul pe 2019: Deficit bugetar de 2,55% din PIB. Crestere economica de 5,5%Este OFICIAL! A fost publicat bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2021 (Legea 16/2021)Proiectul de buget pe 2019: Alocari REDORD la bugetul local. Cum vor fi distribuite colectarile de TVAOUG 40/2015 privind gestionarea financiara a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020Ultimele articole
Schema de ajutor de stat: MFP anunta semnarea primelor finantari din 2018Administratia publica locala se va putea imprumuta din Trezoreria Statului pentru cofinantarea proiectelor europeneProiect nou pentru organizarea si functionarea Ministerului de Finante PubliceOUG nr. 41/2015: modificarea si completarea unor acte normative, precum si reglementarea unor masuri bugetare107 monografii contabile, la dispozitia dvs!
Mai multe articole despre proiecte finantate

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA în 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"