Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum arata un raport al cotelor TVA la nivelul UE?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Iul. 2011
Tags: cota tva, sinteza tva, raport cote tva

Comisia Europeana a publicat prin Directoratul General Impozitare si Uniune Vamala un raport de sinteza cu privire la Cotele de TVA aplicabile in Statele Membre ale Uniunii Europene, valabile la data ...

Comisia Europeana a publicat prin Directoratul General Impozitare si Uniune Vamala un raport de sinteza cu privire la Cotele de TVA aplicabile in Statele Membre ale Uniunii Europene, valabile la data de 1 iulie 2011.

Asa cum se precizeaza in datele oficiale incluse in materialul de sinteza, cea mai mare cota de TVA este cea de 25% inregistrata in tari precum Danemarca, Ungaria si Suedia. Pe locul al doilea se situeaza cota de 24% aplicata in prezent doar in tara noastra.

Pe o pozitie apropiata se situeaza tarile cu un TVA de 23%, in aceasta categorie fiind incluse urmatoarele tari: Grecia, Portugalia, Polonia si Finlanda.TVA de 22% este aplicat doar in Letonia.  Cota de 21% se aplica in Belgia, Irlanda si Lituania, iar cea de 20% este cea mai raspandita, fiind cota aplicata in Bulgaria, Cehia, Estonia, Italia, Austria, Slovenia, Slovacia si Marea Britanie.

Cote mai mici de TVA, de doar 19%, asa cum a avut si Romania pana la majorarea cu 5 puncte procentuale, se regasesc in Germania si Olanda, cu mentiunea ca in Franta se practica TVA de 19,6%. In Malta si Spania aceste cote sunt de 18%, cele mai mici, de doar 15%, fiind aplicate in Cipru si Luxemburg.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum arata un raport al cotelor TVA la nivelul UE?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016