Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firmele nu vor mai fi incadrate in categoria contribuabililor mari daca inregistreaza scaderi ale cifrei de afaceri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 09 Mar. 2022
Firmele nu vor mai fi incadrate in categoria contribuabililor mari daca inregistreaza scaderi ale cifrei de afaceri
Tags: ordinul 83/2022, mari contribuabili, scadere cifra de afaceri

Firmele nu vor mai fi incadrate in categoria contribuabililor mari daca inregistreaza scaderi ale cifrei de afaceri, conform ordinului 83/2022.

Astfel, contribuabilii mari selectati in functie de criteriul continuitatii prevazut la art. 6, care inregistreaza o scadere a cifrei de afaceri raportate in situatiile financiare aferente anului 2020, comparativ cu cele aferente anului 2019, in procent mai mare de 50%, precum si cei care au declarat in situatiile financiare aferente acestor ani cifra de afaceri zero sunt scosi din administrarea Directiei generale de administrare a marilor contribuabili si preluati spre administrare de catre organele fiscale in a caror raza teritoriala isi au domiciliul fiscal, potrivit legii.

Contribuabilii respectivi depun Declaratia informativa D406 prevazuta la art. 2 din Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.783/2021 privind natura informatiilor pe care contribuabilul/platitorul trebuie sa le declare prin fisierul standard de control fiscal, modelul de raportare, procedura si conditiile de transmitere, precum si termenele de transmitere si data/datele de la care categoriile de contribuabili/platitori sunt obligate sa transmita fisierul standard de control fiscal, incepand cu data de referinta stabilita in anexa nr. 5 la ordinul anterior precizat, corespunzator categoriei de contribuabili in care se incadreaza prin intrarea in vigoare a prezentului ordin.
Ordinul nr. 83/2022 pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.721/2021 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili, precum si privind unele obligatii declarative a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 95 din 31 ianuarie 2022.

Extras din Ordin:

in temeiul prevederilor art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, si avand in vedere prevederile art. 29 alin. (1) si ale art. 30 alin. (3) si (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si avizul conform al Ministerului Finantelor comunicat prin Adresa nr. 738.178 din 26.01.2022,
 
presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:
Art. I. -
Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.721/2021 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1051 din 3 noiembrie 2021, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 1 alineatul (2), litera e) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
"
e) au fost selectati anterior intrarii in vigoare a prezentului ordin, conform criteriului participarii directe."
 
2. La articolul 7, dupa alineatul (10) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu urmatorul cuprins:
 
"
(11) Contribuabilii mari selectati in functie de criteriul continuitatii prevazut la art. 6, care inregistreaza o scadere a cifrei de afaceri raportate in situatiile financiare aferente anului 2020, comparativ cu cele aferente anului 2019, in procent mai mare de 50%, precum si cei care au declarat in situatiile financiare aferente acestor ani cifra de afaceri zero sunt scosi din administrarea Directiei generale de administrare a marilor contribuabili si preluati spre administrare de catre organele fiscale in a caror raza teritoriala isi au domiciliul fiscal, potrivit legii, aplicandu-se in mod corespunzator prevederile art. 9."
 
Art. II. -
Contribuabilii prevazuti la art. I pct. 2 depun Declaratia informativa D406 prevazuta la art. 2 din Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.783/2021 privind natura informatiilor pe care contribuabilul/platitorul trebuie sa le declare prin fisierul standard de control fiscal, modelul de raportare, procedura si conditiile de transmitere, precum si termenele de transmitere si data/datele de la care categoriile de contribuabili/platitori sunt obligate sa transmita fisierul standard de control fiscal, incepand cu data de referinta stabilita in anexa nr. 5 la ordinul anterior precizat, corespunzator categoriei de contribuabili in care se incadreaza prin intrarea in vigoare a prezentului ordin.
 
Art. III. -Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firmele nu vor mai fi incadrate in categoria contribuabililor mari daca inregistreaza scaderi ale cifrei de afaceri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016