Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Min. Economiei a publicat tutorialul necesar beneficiarilor masurii HoReCa pentru vizualizarea deciziei de admitere

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 18 Nov. 2021 Exclusiv
Min. Economiei a publicat tutorialul necesar beneficiarilor masurii HoReCa pentru vizualizarea deciziei de admitere
Tags: oug 224/2020, sprijin horeca, tutorial

Pentru a veni in sprijinul beneficiarilor masurii HoReCa, ale caror cereri transmise au fost admise de principiu la finantare in urma evaluarii, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului face public urmatorul tutorial cu pasii de efectuat in sistemul informatic.

In urma transmiterii deciziilor de admitere de catre M.E.A.T, beneficiarii vor primi notificarea de admitere pe adresa de email a reprezentantului legal (inregistrata in aplicatie in sectiunea Profilul meu) si in sectiunea Notificari din aplicatia electronica de inscriere.

Pentru a vizualiza decizia de admitere vor accesa  platforma https://granturi.imm.gov.ro. 

Pentru a vizualiza decizia de admitere, beneficiarul va selecta persoana juridica inrolata (firma, societatea, etc) pentru care a depus cerere de finantare din meniul entitatii juridice-> alegând optiunea Selecteaza persoana juridica.

Ulterior, va accesa modulul Depunere.

In urma selectarii modulului Depunere, se va deschide pagina Cereri, care contine doua tab-uri:

Ciorne- destinata crearii de cereri
Cereri transmise- pentru cererile transmise

Decizia de admitere va fi disponibila in Cereri transmise, in Documente (alaturi de formularul de depunere, recipisa, si alte documente, dupa caz). Aceasta poate fi descarcata de beneficiar prin apasarea butonului Descarca.

Actiunea descarcarii cu succes a fisierului este marcata prin afisarea unui mesaj de tipul: “Fisierul a fost descarcat cu succes”.
Reamintim ca prin OUG 224/2020 se vor acorda masuri de sprijin financiar pentru intreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentatie si agentii de turism, a caror activitate a fost afectata de pandemia COVID-19. 

Ajutorul HoReCa se acorda beneficiarilor sub forma unor granturi in vederea acoperirii partiale, in cuantum de 20%, a pierderii din cifra de afaceri sau din rulaj, in cazul agentiilor de turism, rezultata din desfasurarea activitatilor aferente codurilor CAEN enumerate la art. 3 alin. (2), suferita in anul 2020, comparativ cu anul 2019.
 
Valoarea maxima a ajutorului de stat care poate fi acordata unui beneficiar prin prezenta schema este de 800.000 euro/intreprindere. Cifrele utilizate trebuie sa fie brute, si anume inainte de deducerea impozitelor sau altor taxe.
 
Cursul de schimb euro/leu pentru calcularea plafonului maxim de 800.000 euro/intreprindere este cursul Bancii Nationale a Romaniei valabil la data emiterii contractului de finantare.
 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Min. Economiei a publicat tutorialul necesar beneficiarilor masurii HoReCa pentru vizualizarea deciziei de admitere":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016