Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi metode de verificare a celor care nu-si pot justifica averile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Iul. 2011
Tags: fisc, evaluare avere, venituri nedeclarate

Ministerul Finantelor Publice a elaborat un nou plan de verificare a celor care sunt suspectati de acumularea unor averi pe cai nelegale. Astfel, pentru selectarea persoanelor fizice supuse ...


Ministerul Finantelor Publice a elaborat un nou plan de verificare a celor care sunt suspectati de acumularea unor averi pe cai nelegale. Astfel, pentru selectarea persoanelor fizice supuse verificarii fiscale prealabile documentare, Fiscul urmeaza sa identifice, sa evalueze si sa gestioneze riscurile de nedeclarare a veniturilor persoanelor fizice.

In concret, se va trece la evaluarea informatiilor pe care le are Fiscul cu privire la persoanele fizice, stabilindu-se, in acelasi timp, si ce alte date mai trebuie obtinute pentru a identifica diferentele dintre situatia fiscala personala si veniturile declarate la administratia financiara. Se vor identifica totodata si sursele de date despre persoanele fizice, detinute de autoritati publice si alte entitati, necesare pentru a determina riscul de nedeclarare a veniturilor impozabile.

Mai departe, se va trece la culegerea datelor detinute de alte entitati, etapa care consta in accesul la bazele de date, solicitarea datelor necesare la entitatile detinatoare, informatii primite de la autoritati judiciare sau alte autoritati publice nationale sau internationale care detin informatii in legatura cu situatia fiscala personala a contribuabilului, precum si informatii obtinute de organele fiscale din surse publice.

O alta etapa are in vedere formalizarea datelor in structura necesara analizei grupurilor masive de date. Ultima etapa priveste definirea caracteristicilor persoanelor fizice cu potential risc de nedeclarare, situatie in care autoritatile vor tine cont de veniturile declarate, cresterea valorii patrimoniului, cheltuielile personale efectuate si fluxurile de trezorerie.

Evaluarea riscurilor se va face, mai intai, prin compararea valorii veniturilor declarate cu cea a fluxurilor de numerar, cea a cresterii valorii patrimoniale si cea a cheltuielilor personale efectuate, fiind ulterior evaluat si riscul de nedeclarare prin diferenta dintre veniturile declarate si situatia fiscala personala.

In ultima instanta, se va stabili riscul minim acceptat de administratia fiscala, fiind verificate si rudele contribuabililor in cazul in care se constata ca se depaseste riscul minim a nor persoane care sunt sot/sotie, rude sau afini pana la gradul al III-lea inclusiv.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi metode de verificare a celor care nu-si pot justifica averile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016