Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Ministerul Finantelor Publice a elaborat un nou plan de verificare a celor care sunt suspectati de acumularea unor averi pe cai nelegale. Astfel, pentru selectarea persoanelor fizice supuse ...
Ministerul Finantelor Publice a elaborat un nou plan de verificare a celor care sunt suspectati de acumularea unor averi pe cai nelegale. Astfel, pentru selectarea persoanelor fizice supuse verificarii fiscale prealabile documentare, Fiscul urmeaza sa identifice, sa evalueze si sa gestioneze riscurile de nedeclarare a veniturilor persoanelor fizice.
In concret, se va trece la evaluarea informatiilor pe care le are Fiscul cu privire la persoanele fizice, stabilindu-se, in acelasi timp, si ce alte date mai trebuie obtinute pentru a identifica diferentele dintre situatia fiscala personala si veniturile declarate la administratia financiara. Se vor identifica totodata si sursele de date despre persoanele fizice, detinute de autoritati publice si alte entitati, necesare pentru a determina riscul de nedeclarare a veniturilor impozabile.
Mai departe, se va trece la culegerea datelor detinute de alte entitati, etapa care consta in accesul la bazele de date, solicitarea datelor necesare la entitatile detinatoare, informatii primite de la autoritati judiciare sau alte autoritati publice nationale sau internationale care detin informatii in legatura cu situatia fiscala personala a contribuabilului, precum si informatii obtinute de organele fiscale din surse publice.
O alta etapa are in vedere formalizarea datelor in structura necesara analizei grupurilor masive de date. Ultima etapa priveste definirea caracteristicilor persoanelor fizice cu potential risc de nedeclarare, situatie in care autoritatile vor tine cont de veniturile declarate, cresterea valorii patrimoniului, cheltuielile personale efectuate si fluxurile de trezorerie.
Evaluarea riscurilor se va face, mai intai, prin compararea valorii veniturilor declarate cu cea a fluxurilor de numerar, cea a cresterii valorii patrimoniale si cea a cheltuielilor personale efectuate, fiind ulterior evaluat si riscul de nedeclarare prin diferenta dintre veniturile declarate si situatia fiscala personala.

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Cartea verde a Contabilitatii varianta online

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025
In ultima instanta, se va stabili riscul minim acceptat de administratia fiscala, fiind verificate si rudele contribuabililor in cazul in care se constata ca se depaseste riscul minim a nor persoane care sunt sot/sotie, rude sau afini pana la gradul al III-lea inclusiv.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Atentie! S-a schimbat termenul pentru plata creantelor FISCalePremierul Romaniei anunta cand vor fi adoptate Codul administrativ, amnistia FISCala si reducerea TVAContul 711. Plafonul de 35.000 euroDeclaratia privind nedeductibilitatea FISCala TVA. Cum se certifica?ANAF: Doua milioane de contribuabili folosesc deja SPV. Care sunt avantajele serviciului electronic?Ultimele articole
TVA in era digitala. Ce formalitati FISCale vor fi ELIMINATE prin ViDAScoatere din gestiune stocuri. Implicatii TVA si deductibilitate cheltuieliNerezidentii inregistrati in scopuri de TVA in Romania sunt OBLIGATI sa raporteze in SAF-T din 2025?Facturile de avans. Cota de TVA va fi de 9% sau de 19%TVA imobiliare. Care este regimul TVA in cazul livrarii de constructii mai vechi de 2025Articole similare
Inspectorii fiscali au constatat VENITURI NEDECLARATE la persoane fizice de peste 119 milioane lei, de peste 30 ori mai mari decat valorile declarateVerificarile fiscale din 2015 au avut startul inca de acum doi aniMetode de stabilire prin estimare a bazei de impunere si instructiuni de aplicareANAF informeaza: Nu facem descinderi in apartamentele romanilor!Romania, pe locul doi in Europa la evaziune fiscalaUltimele articole
Controale ANAF: 6 probleme constatate de inspectori in sem.I din 2022Persoanele fizice, in vizorul ANAF! Urmeaza controaleleNoile case de marcat, loteria bonurilor fiscale si alte masuri fiscale in noul proiect
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"