Atentie contabili!


Modificari importante privind TVA in 2023!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

OUG 195/2020. Cum se procedeaza atunci cand avizul pentru schimbarea destinatiei imobilelor colective cu regim de locuinta nu este necesar

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Nov. 2020 Exclusiv
Tags: registrul comertului, oug 195/2020, prelungire masuri

Oficiul National al Registrului Comertului transmite, printr-un comunicat de presa, cateva informatii cu privire la modul in care procedeaza in cazul in care avizul privind schimbarea destinatiei imobilelor colective cu regim de locuinta nu este necesar.

Reamintim ca in Monitorul Oficial al Romaniei Partea I, nr. 1078 din data de 13.11.2020, s-a publicat O.U.G. nr. 195 din data de 12.11.2020 privind masuri in domeniul registrului comertului.
 
Astfel, incepand cu aceasta data, pe o perioada de 9 luni, au fost prelungite masurile prevazute la art. 26-28 din O.U.G. nr. 70/2020 privind reglementarea unor masuri, incepand cu data de 15 mai 2020, contextul situaţiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educatiei naţionale nr. 1/2011, precum si a altor acte normative, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 179/2020, cu completarile ulterioare.

Pe aceasta perioada, se mentin urmatoarele masuri:
 
-activitatea oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale se deruleaza, in principal, prin mijloace electronice si prin corespondenta, in conditiile legii;

-activitatea de lucru cu publicul la ghiseele institutiei se deruleaza, in continuare, pe parcursul unui program de lucru de 4 ore, fractionat in doua intervale orare, iar in perioada cuprinsa intre acestea se dezinfecteaza spatiile afectate lucrului cu publicul;

-declaratiile pe proprie raspundere care se anexeaza la cererea de inregistrare/alte cereri pot avea forma de inscris sub semnatura privata ori forma electronica si pot fi transmise la oficiul registrului comertului fara nicio alta formalitate, prin mijloace electronice, cu semnatura electronica sau prin servicii de posta si curier. Declaraţiile pe proprie raspundere pot fi si in forma autentica, certificata de avocat sau date la oficiul registrului comertului;

-specimenul de semnatura, acolo unde legea prevede, se transmite la oficiul registrul comertului legalizat de notarul public sau certificat de avocat ori sub forma unui inscris sub semnatura privata, fara nicio alta formalitate sau se poate da la oficiul registrului comertului.


Potrivit art. 2 din actul normativ mentionat, prin exceptie de la prevederile art. 17 alin. (6) din Legea societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in situatia in care avizul privind schimbarea destinatiei imobilelor colective cu regim de locuinta, prevazut de Legea nr. 196/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociaÅ£iilor de proprietari si administrarea condominiilor, cu modificarile ulterioare, nu este necesar, atunci cand administratorul sau, dupa caz, administratorii declara pe propria raspundere faptul ca la sediul social nu se desfasoara activitate, se va proceda astfel:  
 
-daca societatea nu desfasoara activitate la sediul social sau la sediile secundare activitatile declarate o perioada de maximum 3 ani, declaratia–tip  pe propria raspundere prevazuta de art. 15 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalitarilor la inregistrarea in registrul comerÅ£ului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea funcÅ£ionarii pertoanelor juridice, cu modificarile si completarile ulterioare, semnata de asociati sau de administratori, include declaratia prevazuta de  art. 17 alin. (6) din Legea societatilor nr. 31/1990, nemaifiind necesara o alta declaratie;

-daca societatea desfasoara activitate in afara sediului social si a sediilor secundare, declaratia–tip  pe propria raspundere prevazuta de art.15 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice, cu modificarile si completarile ulterioare, semnata de asociati sau de administratori include declaratia prevazuta de art. 17 alin. (6) din Legea societatilor nr. 31/1990, nemaifiind necesara o alta declaratie.


Sursa: ONRC
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul "OUG 195/2020. Cum se procedeaza atunci cand avizul pentru schimbarea destinatiei imobilelor colective cu regim de locuinta nu este necesar":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturiNoutati TVA in 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate

Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA in 2023!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA in 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Noutati TVA in 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate Modificari importante privind TVA in 2023!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"Noutati TVA in 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016