Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Prime pentru angajatii din Romania: Doar o treime dintre angajatori ofera recompense in bani de Sarbatori

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 12 Dec. 2018
Tags: beneficii de sarbatori, prime pentru angajati, tichete cadou

Anul acesta numai 32% dintre firmele din Romania au in plan oferirea unor prime in bani angajatilor, in timp ce 20% vor acorda tichete cadou, iar angajatii a 15,5% dintre companii vor primi de la angajatori produse specifice de sarbatori, dupa cum arata datele unui sondaj la care au participat 366 de companii.

Sondajul realizat de BestJobs mai arata si ca trei din cinci angajatori organizeaza in perioada Sarbatorilor o petrecere a companiei, suplimentar fata de activitati precum impodobirea bradului la birou alaturi de colegi (35%) sau diverse ateliere tematice de creare de ornamente si decoratiuni de Craciun sau ornare de biscuiti si prajituri specifice perioadei (19,5%). 

Din totalul participantilor la sondaj, numai 10% dintre ei au spus ca ofera angajatilor cadouri pentru copii si tot cam acelasi procent a spus si ca si-au propus sa ofere zile libere suplimentare in perioada dintre sarbatori, mai arata sondajul. 

De altfel,doar unul din trei angajatori incurajeaza ideea de Secret Santa la firma.

Reintorcandu-ne la bani, 58% dintre angajati spun ca prefera beneficiile in bani, sub forma unei prime sau a unui bonus, in timp ce 24% dintre ei si-ar dori mai multe zile libere in perioada sarbatorilor pentru a le petrece cu familia si prietenii. Totusi, numai 4% dintre respondenti spun ca prefera petrecerile de Craciun.

36,6 procente dintre companiile participante la sondaj vor oferi beneficii de sarbatori de pana la 500 de lei anul acesta, in timp ce 7,7% dintre companii dau  beneficii cuprinse intre 500 si 1.000 de lei. 

11,3% dintre angajatori sunt mai generosi, primele si beneficiile de sarbatori oferite angajatilor fiind de peste 1.000 de lei. Pe de alta parte, 14,1% dintre companii vor acorda recompense de maximum 100 de lei.

Doar 23,2% dintre companii acorda aceste beneficii tuturor angajatilor, indiferent ce performanta financiara a avut firma in anul in curs, iar 21,1% dintre angajatori stabilesc valoarea in functie de evolutia companiei si de profiturile obtinute. 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Prime pentru angajatii din Romania: Doar o treime dintre angajatori ofera recompense in bani de Sarbatori":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016