Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Vouchere de vacanta 2019: Ar putea fi distribuite in luna ianuarie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 15 Nov. 2018
Tags: vouchere de vacanta, anat, vouchere de vacanta 2019

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) cere distribuirea voucherelor de vacanta incepand cu luna ianuarie a fiecarui an, pentru ca turistii sa poata profita de perioada de inscrieri Timpurii - cu varful intre ianuarie si martie, cand pot alege dintr-o multitudine de oferte.

ANAT arata intr-un comunicat de presa, remis miercuri, ca valoarea voucherelor de vacanta emise in primele noua luni ale anului a ajuns la 230 de milioane de euro, cele mai multe vouchere fiind emise in luna iunie, 125 de milioane de euro, cand au inceput sa fie distribuite si bugetarilor.

Suma totala a voucherelor inregistrata in primele noua luni ale anului este de opt ori mai mare,  fata de cea de anul trecut, 2018 fiind anul in care voucherele acordate si angajatilor din sistemul public au impulsionat toate segmentele turismului intern.
 
In zonele balneo, pe litoral, la munte si in Delta Dunarii s-au inregistrat in acest an cresteri de pana la 25% fata de anul trecut, se mai arata in comunicat.

"Voucherele de vacanta au incurajat romanii sa calatoreasca si au sustinut litoralul romanesc in lunile ploioase si la final de sezon ori zonele turistice mai putin vizitate in anii anteriori. Pentru prima data, in acest an, mai multi romani au fost in vacanta la Marea Neagra, ori zone turistice mai putin frecventate au inceput sa creasca in statistici. Suntem convinsi ca sunt suficiente argumente pentru continuarea programului si mai ales pentru acordarea din timp a voucherelor", a declarat Nicolae Demetriade, presedinte ANAT.
 
De asemenea, ANAT mai arata ca potrivit statisticilor realizate de Asociatie, anul acesta, majoritatea posesorilor de vouchere de vacanta a apelat la serviciile agentiilor de turism pentru valorificarea acestora. Circa trei sferturi dintre ei au ales pachete turistice.

Vouchere de vacanta 2019
 
Cei care nu le-au valorificat inca le pot folosi pentru vacante in timpul iernii si chiar vara viitoare, se mai precizeaza in comunicat.
50 de agentii de turism membre ale ANAT vor participa la Targul National de Turism organizat la Romexpo, in perioada 15-18 noiembrie, si vor avea oferte pentru pachete turistice de vacante cu transport inclus, cazare, servicii de masa, tratament si alte servicii asociate in toate zonele turistice din Romania. Aceste pachete vor avea reducere de pana la 30%.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Vouchere de vacanta 2019: Ar putea fi distribuite in luna ianuarie":
Rating:

Nota: 3.1 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016