Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Raluca Turcan anunta ca pensia NU poate fi cumulata cu salariul. Ce optiuni au angajatii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Iun. 2021 Exclusiv
Tags: pensie, cumul pensie cu salariu

Raluca Turcan a anuntat, in sedinta de ieri a Guvernului, ca pensia nu poate fi cumulata cu salariul. Pentru cei care opteaza sa activeze in sectorul public pana la varsta de 70 de ani sunt introduse o serie de reglementari speciale.

"Guvernul a adoptat astazi in sedinta de guvern proiectul de lege care reglementeaza conditiile in care angajatii isi pot prelungi, la cerere, viata activa pana la varsta de 70 de ani. Accentuez, este vorba de optiunea angajatilor aflati in pragul pensionarii si nicidecum de obligativitatea ca acestia sa isi continue activitatea la un loc de munca. Acest proiect este asumat de coalitia de guvernare si este un prim pas de reforma asumat si in Planul National de Redresare si Rezilienta, pentru a ajunge sa cream un cadru legal, care sa permita optiunea persoanelor ce indeplinesc conditiile de pensionare, sa ramana active si dupa varsta de 65 de ani, stimuland in felul acesta valorificarea experientei lucratorilor varstnici. in Romania sunt astazi peste 100.000 de persoane de peste 65 de ani care au contract de munca sau raport de serviciu conform declaratiilor depuse de catre angajatori", a spus Raluca Turcan.

Angajatii din sectorul public care sunt si in pensie au obligatia ca in termen de 30 de zile de intrarea in vigoare a legii sa opteze, fie isi continua activitatea pana la 70 de ani, cu suspendarea pensiei, sau se suspenda contractul-raportul de serviciu si intra in pensie.

 "Pentru cei care opteaza sa activeze in sectorul public pana la varsta de 70 de ani sunt introduse o serie de reglementari speciale. Repet, ma refer la sectorul public. Pensia nu poate fi comulata cu salariul. Angajatii din sectorul public care sunt si in pensie au obligatia, atentie, aici au obligatia ca in termen de 30 de zile de intrarea in vigoare a legii sa opteze, fie isi continua activitatea pana la 70 de ani, cu suspendarea pensiei, sau se suspenda contractul-raportul de serviciu si intra in pensie. Pentru cei care nu si-au exprimat aceasta optiune in termenul prevazut exista doua tipuri de consecinte: incetarea de drept a contractului individual de munca, a raportului de serviciu sau a actului de numire si recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de pensie, ca urmare a neindeplinirii obligatiei de a opta intre pensie si salariu", a detaliat ministrul in functie.
 
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Raluca Turcan anunta ca pensia NU poate fi cumulata cu salariul. Ce optiuni au angajatii":
Rating:

Nota: 2.83 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016