Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Senatorii au adoptat, miercuri, o initiativa legislativa in care se prevede ca dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza ...
Senatorii au adoptat, miercuri, o initiativa legislativa in care se prevede ca dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, aceasta fiind considerata nula de drept.
Ei au adoptat, cu amendamentele propuse de senatorul Florin Mircea Andrei, o propunere legislativa pentru modificarea Legii privind codul consumului, a Legii 296/2004 si a Legii 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, care ii are ca initiatori pe senatorii PDL Iulian Badescu, Gheorghe Birlea, Gheorghe David, Sorin Fodoreanu, Toader Mocanu, Gabriel Mutu, Vasile Nistor, Orest Onofrei, Ion Ruset si Iulian Urban.
De asemenea, potrivit propunerii legislative, drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale.
Senatorii au completat lista cuprinzand clauzele considerate ca fiind abuzive cu cele care restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau rezilia unilateral contractul in cazurile in care comerciantul nu si-a indeplinit obligatiilor contractuale sau a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale.
Manual de politici contabile - Stick USB
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Initiativa legislativa, care are caracter ordinar, urmeaza sa fie dezbatuta de Camera Deputatilor in calitate de Camera decizionala.
SURSA: Mediafax
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
GHID MFP: Returul marfurilor de la clientiTVA si regimul de taxare al veniturilor din chiriiIndemnizatii de deplasare care NU sunt impozabile, conform Legii 72/2022Este posibila livrare din tara non-UE catre firma din Romania cu conditia de livrare FOB?Analiza consultant: Indemnizatia de neconcurenta, solutie de optimizare fiscala?Ultimele articole
Informare ITM: Clauze specifice ce pot fi prevazute in CIMTOT ce trebuie sa stii despre delegare: ce este, pentru cat timp poate fi dispusa si cand inceteazaITM: Infomatii utile pentru angajat si angajator, cu privire la perioada de probaTOT ce trebuie sa stie firmele despre CLAUZA de neconcurenta. Clarificari ITMCesiune parti sociale. Aspecte contabile si fiscaleAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"