Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sistemul e-Sigiliu. Soferii pot fi amendati cu pana la 50.000 lei daca nu au sigiliu pe mijlocul de transport

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 13 Nov. 2023
Sistemul e-Sigiliu. Soferii pot fi amendati cu pana la 50.000 lei daca nu au sigiliu pe mijlocul de transport
Tags: legea 296/2023, sistemul ro e-sigiliu

Conform legislatiei in vigoare, asa cum a fost introdus prin Legea 296/2023, in curand transporturile pe caile rutiere vor fi monitorizate prin sistemul e-Sigiliu, adica printr-un sigiliu montat pe mijlocul de transport. Soferii care nu respecta obligatia pot fi amendati cu pana la 50.000 lei.

Sistemul RO e-Sigiliu, introdus prin Legea 296/2023, nu poate fi inca aplicat. Autoritatile trebuie sa mai dea un ordin care sa contina reglementarile necesare, precum modul in care se vor pune sigiliile pe masini sau cum vor fi monitorizate transporturile. Acest lucru trebuie sa se intample pana la finalul anului.

In acest sens, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Galati va aduce la cunostinta masurile pentru consolidarea disciplinei financiare si fiscale, cresterea conformarii voluntare in cazul transporturilor rutiere de bunuri prin Sistemul national RO e- Sigiliu, reglementate prin art. LVII din Legea nr. 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung (Monitorul Oficial, Partea I nr. 977 din 27 octombrie 2023).  

In vederea asigurarii respectarii trasabilitatii transporturilor rutiere de bunuri pe teritoriul Romaniei se instituie Sistemul national RO e-Sigiliu, un sistem bazat pe utilizarea unor dispozitive electronice si a unei aplicatii informatice care permite autoritatilor competente determinarea potentialelor puncte de deturnare a transporturilor rutiere de bunuri, indiferent daca acestea se afla in tranzit sau au ca destinatie finala un operator economic de pe teritoriul national. 

Prin dispozitive electronice se intelege sigiliul inteligent care inregistreaza date si transmite informatii de stare si pozitie catre aplicatia informatica in vederea urmaririi deplasarii pe calea rutiera a bunurilor. 

In cazul aplicarii de sigilii inteligente pe mijloacele de transport, conducatorul auto are obligatia asigurarii integritatii acestora, iar neindeplinirea acestei obligatii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 20.000 la 50.000 lei. 

Aplicarea sigiliilor inteligente si monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri pe teritoriul national se realizeaza de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Autoritatea Vamala Romana in baza unei analize de risc. 



 

Sursa: ANAF

 

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sistemul e-Sigiliu. Soferii pot fi amendati cu pana la 50.000 lei daca nu au sigiliu pe mijlocul de transport":
Rating:

Nota: 4.9 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016