Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

de Silviu StoicaIntrebare: Daca o societate comerciala inregistreaza restante la plata obligatiilor catre bugetul de stat, plateste o parte, si intre timp societatea este vanduta, noul ...
de Silviu StoicaIntrebare:
Daca o societate comerciala inregistreaza restante la plata obligatiilor catre bugetul de stat, plateste o parte, si intre timp societatea este vanduta, noul proprietar/administrator preia si datoria catre buget sau aceasta ramane in sarcina vechiului administrator?
Raspuns:
Obligatiile fiscale restante evidentiate in contabilitatea societatii comerciale la momentul schimbarii asociatilor raman in sarcina societatii ca atare. In actul de cesiune se poate prevedea ca obligatiile fiscale restante vor fi achitate de fostul asociat/asociat sau administrator, dar asta nu impiedica organele fiscale sa se indrepte impotriva societatii deoarece, pana la emiterea unei decizii de stabilire a raspunderii solidare a fostului asociat/administrator in conditiile prevazute de art. 27 si art. 28 din Codul de procedura fiscala, astfel cum a fost modificat prin OUG 54/2010, obligatiile fiscale raman in sarcina debitorului, care este societatea comerciala respectiva.
In plus, conform noilor modificari aduse prin OUG 54/2010 Legii societatilor comerciale 31/1990, republicata, transmiterea partilor sociale catre terti este supusa comunicarii catre ANAF si directiile generale ale finantelor publice teritoriale, care pot formula cerere de opozitie impotriva hotararii de transmitere a partilor sociale.

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Prin aceasta cerere organele fiscale pot sa solicite instantei judecatoresti sa oblige societatea sau asociatii la repararea prejudiciului cauzat, precum si, daca este cazul, atragerea raspunderii civile a asociatului care intentioneaza sa isi cedeze partile sociale (art. 202 alin. 21 – 24 din Legea 31/1990, astfel cum a fost modificata prin OUG 54/2010).

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Achizitie marfuri de la un furnizor din Germania. Regim TVAGuvernul incaseaza din TVA \"datorita colectarii\", dar pierde venituri din impozit pe profit si venitNumarul infractiunilor fiscale a crescut in 9 luni cu 45%TVA aferenta. Achizitii prestari servicii din AustriaFacturare intreprindere individualaArticole similare
Care e procedura obtinerii certificatului de atestare fiscala?CESIUNE creante fiscale | Data de la care produce efecteSe modifica atribuirea contractelor de conCESIUNE de serviciiContract de mandat. Recuperare creanta. Ce inregistrari contabile se fac?Avansuri incasate. Ce tratament fiscal si TVA se aplica?Ultimele articole
CESIUNE de creanta. Emitere facturi, regim TVA si inregistrari contabileCum se calculeaza taxa pe stalp. EXEMPLU practic privind regiile autonomeNOUTATE! A reintrat in vigoare, din 1 ianuarie 2025, taxa pe stalpE-Factura in 2025. Ce noutati se aplica pentru E-Factura in acest anCum vor fi modificate incepand cu anul 2025 sistemele E-Factura, E-TVA, E-Transport
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"