Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Temerile referitoare la devalorizarea dolarului sunt nejustificate, intrucat moneda americana este la fel de valoroasa ca acum 35 de ani, in pofida ingrijorarii provocate de deficitul bugetar de ...
Temerile referitoare la devalorizarea dolarului sunt nejustificate, intrucat moneda americana este la fel de valoroasa ca acum 35 de ani, in pofida ingrijorarii provocate de deficitul bugetar de 1.600 de miliarde de dolari si nivelul record al datoriilor Statelor Unite, transmite Bloomberg.
Raportat la un cos de zece valute din cele mai dezvoltate state ale lumii, dolarul s-a apreciat cu circa 3% din 1975, potrivit calculelor Bloomberg.
Lira sterlina s-a depreciat in schimb cu 34%, iar dolarul canadian cu 6%.
Din noiembrie 2009, moneda americana s-a apreciat cu 6%, dupa ce a pierdut 12% in primele 11 luni ale anului trecut.
in aest an si 2011, economia SUA va avea o crestere mai rapida decat restul statelor dezvoltate, potrivit Barclays Capital si Morgan Stanley.
in schimb, Europa se confrunta cu inrautatirea situatiei financiare a Greciei, Spaniei si Portugaliei, economia japoneza are probleme, iar temerile legate de conditiile de pe pietele emergente sunt in crestere.
"stirile referitoare la devalorizarea dolarului au fost exagerate", a declarat Win Thin, analist la compania Brown Brothers Harriman & Co din New York, care administreaza active de circa 40 de miliarde de dolari.
Mai mult, cererea de active denominate in dolari este in crestere, tendinta evidenta in cazul titlurilor de Trezorerie.
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Taxare 2025 Noutatile Codului fiscal
Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Valoarea obligatiunilor americane detinute de investitori din strainatate a crescut cu 17% in primele 11 luni ale anului trecut, la 3.600 de miliarde de dolari, potrivit Departamentului Trezoreriei.
Achizitiile ar putea continua, investitorii cautand protectie fata de riscurile sporite din zona euro.
"Dolarul va beneficia de lichiditatea relativa a pietei titlurilor emise de Trezoreria SUA", considera analistii Barclays Capital.
Un raport al Barclays estimeaza ca economia SUA va avansa cu 3,6% in 2010, fata de cresterea de 2,5% din statele dezvoltate.
Morgan Stanley a revizuit recent in crestere estimarea privind cotatia dolarului, la 1,24 unitati pentru un euro la sfarsitul lui 2010, comparativ cu 1,32 unitati pentru un euro.
Luni, dolarul este tranzactionat la New York in jurul valorii de 1,36 unitati pentru un euro.
SURSA: Mediafax
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
In ce monede nu e bine sa investesti in prezentDolarul, yenul si francul elvetian pot fi investitii mai bune ca aurul intr-o noua recesiuneFMI schimba regulile. Tarile ar trebui sa respecte alte conditii daca vor baniBanca Centrala isi mentine dobanzile. Care vor fi efectele?Bancile europene au motive sa evite monedele virtualeArticole similare
PFA: Deductibilitatea cheltuielilor cu autoturismulEuropa de Est: Care sunt perspectivele de crestere economica pentru 2011?Venituri si cheltuieli ale cetatenilor romani in ultimul trimestru din 2013Ce declaratii fiscale au termen la 25 ianuarie 2016?Din 29 iulie 2024 firmele pot accesa schema pentru investitii majore in industriile cu traditie in RomaniaUltimele articole
SAF-T, obligatoriu de la 1 ianuarie 2025 pentru contribuabilii mici. Ce perioada de gratie se aplicaIn ce conditii poti trece de la impozit pe profit la impozit micro in 2025E-Factura in 2025: De la 1 ianuarie 2025 sistemul este obligatoriu in relatia B2CDistrugere punct de lucru in totalitate. Cheltuielile sunt deductibile?Schema de ajutor introdusa prin HG 300/2024. Bugetul va fi suplimentat cu 750 milioane leiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"