Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Temerile privind deprecierea dolarului sunt nejustificate, valoarea sa este aceeasi ca acum 35 de ani

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Feb. 2010
Tags: bloomberg, active

Temerile referitoare la devalorizarea dolarului sunt nejustificate, intrucat moneda americana este la fel de valoroasa ca acum 35 de ani, in pofida ingrijorarii provocate de deficitul bugetar de ...

Temerile referitoare la devalorizarea dolarului sunt nejustificate, intrucat moneda americana este la fel de valoroasa ca acum 35 de ani, in pofida ingrijorarii provocate de deficitul bugetar de 1.600 de miliarde de dolari si nivelul record al datoriilor Statelor Unite, transmite Bloomberg.


Raportat la un cos de zece valute din cele mai dezvoltate state ale lumii, dolarul s-a apreciat cu circa 3% din 1975, potrivit calculelor Bloomberg.
Lira sterlina s-a depreciat in schimb cu 34%, iar dolarul canadian cu 6%.
Din noiembrie 2009, moneda americana s-a apreciat cu 6%, dupa ce a pierdut 12% in primele 11 luni ale anului trecut.

in aest an si 2011, economia SUA va avea o crestere mai rapida decat restul statelor dezvoltate, potrivit Barclays Capital si Morgan Stanley.
in schimb, Europa se confrunta cu inrautatirea situatiei financiare a Greciei, Spaniei si Portugaliei, economia japoneza are probleme, iar temerile legate de conditiile de pe pietele emergente sunt in crestere.

"stirile referitoare la devalorizarea dolarului au fost exagerate", a declarat Win Thin, analist la compania Brown Brothers Harriman & Co din New York, care administreaza active de circa 40 de miliarde de dolari.

Mai mult, cererea de active denominate in dolari este in crestere, tendinta evidenta in cazul titlurilor de Trezorerie.



Valoarea obligatiunilor americane detinute de investitori din strainatate a crescut cu 17% in primele 11 luni ale anului trecut, la 3.600 de miliarde de dolari, potrivit Departamentului Trezoreriei.

Achizitiile ar putea continua, investitorii cautand protectie fata de riscurile sporite din zona euro.

"Dolarul va beneficia de lichiditatea relativa a pietei titlurilor emise de Trezoreria SUA", considera analistii Barclays Capital.

Un raport al Barclays estimeaza ca economia SUA va avansa cu 3,6% in 2010, fata de cresterea de 2,5% din statele dezvoltate.

Morgan Stanley a revizuit recent in crestere estimarea privind cotatia dolarului, la 1,24 unitati pentru un euro la sfarsitul lui 2010, comparativ cu 1,32 unitati pentru un euro.

Luni, dolarul este tranzactionat la New York in jurul valorii de 1,36 unitati pentru un euro.
SURSA: Mediafax

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Temerile privind deprecierea dolarului sunt nejustificate, valoarea sa este aceeasi ca acum 35 de ani":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016