Un proiect editorial
marca Rentrop&Straton

Liderul informatiilor specializate din Romania
keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Bancile europene au motive sa evite monedele virtuale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Iul. 2014 Exclusiv
Tags: moneda virtuala, bitcoin, bancile europene, monede virtuale, abuzuri

Pana la stabilirea unor noi reguli, bancile din Uniunea Europeana vor evita monedele virtuale, precum bitcoin, asa cum recomanda potrivit Autoritatii Bancare Europene (ABE). Aceste masuri ar trebui luate pana la impunerea unui sistem care sa impiedice abuzurile

Astfel, Agentia a cerut UE sa dezvolte sisteme de siguranta pentru platformele de tranzactionare si sa infiinteze organisme care sa supravegheze toate monedele virtuale pentru a oferi siguranta ca acestea nu sunt manipulate, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Se recomanda ca bancile sa se abtina de la cumpara, pastra sau vinde astfel de monede. Monedele virtuale au intrat in atentia autoritatilor de reglementare si procurorilor la nivel global. Mt. Gox, la un moment cea mai mare platforma de tranzactionare pentru bitcoini, a declarat falimentul in acest an, in contextul suspiciunilor ca ar fi pierdut 850.000 de bitcoini. De asemenea, banca centrala a Chinei a interzis anul trecut institutiilor financiare sa deruleze tranzactii cu monede virtuale.

In concret, Autoritatea Bancara Europeana a identificat peste 70 de riscuri legate de monedele virtuale, inclusiv vulnerabilitatea acestora la activitati criminale si spalare de bani.

Moneda virtuala Bitcoin, anunta aceeasi sursa, a dobandit credibilitate dupa ce mai multe organisme de reglementare si aplicare a legii din SUA au afirmat in audieri in Senat ca moneda ar putea fi o modalitate legitima de schimb.

Pretul bitcoin a depasit 1.000 de dolari, ca urmare a interesului speculatorilor care anticipau o utilizare la scara tot mai larga. Pretul bitcoin se situeaza in prezent la 640 de dolari.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016