Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Saptamana aceasta, justitia europeana a cerut sa fie revizuita legislatia care reglementeaza conservarea datelor personale utilizate in lupta impotriva crimei organizate si terorismului, considerata necesara dar disproportionata si prea intruziva.
In acest sens, Curtea de Justitie a UE a declarat directiva privind conservarea datelor "invalida", deoarece "comporta o ingerinta de o amploare vasta si de o gravitate deosebita in drepturile fundamentale privind respectarea vietii private si protejarea datelor cu caracter personal, fara ca aceasta ingerinta sa fie limitata la strictul necesar", informeaza Mediafax.
Potrivit agentiei, s-a considerat de catre Curte ca aceasta "conservare a datelor in vederea eventualei lor transmiteri catre autoritatile nationale competente raspunde efectiv unui obictiv de interes general, si anume lupta impotriva criminalitatii grave si, astfel, in definitiv, securitatea publica".
Potrivit unei surse comunitare care a facut mai multe declaratii pentru AFP, "statele nu mai pot sa utilizeze aceasta legislatie in starea actuala, ceea ce le va ridica o problema, deoarece ea le priveaza de un instrument in lupta impotriva crimei organizate si terorismului".
In acelasi timp, comisarul european pentru Afaceri Interne Cecilia Malmström lucreaza la o reformare a acestei legislatii, dar ea astepta sa afle decizia Curtii europene pentru a-si orienta propunerile.
Decizia Curtii, anunta Mediafax, va tine cont de trei probleme asupra carora s-a atras atentia: durata conservarii datelor, considerata "disproportionata", lipsa protectiei fata de riscurile unor abuzuri si absenta unor masuri pentru a "limita la strictul necesar" ingerinta in viata privata a indivizilor.
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Care sunt prioritatile Comisiei Europene pentru 2015?Ce proiecte sunt prioritare pentru ASF in 2015?Guvernul a adoptat o noua masura pentru sprijinirea consumatorilor vulerabili de energie. Suplimentul va fi acordat tot anulCNIPMMR solicita modificarea Codului fiscalProgram de Guvernare: Cota unica de impozitare, restructurarea ANAF si revizuirea unor acte normative precum legea split TVAUltimele articole
Ministerul Economiei propune 27 de masuri noi pentru debirocratizarea firmelor. Vor fi eliminate mai multe obligatiiArticole similare
Acord transatlantic inseamna acces la piata SUA, protectia investitiilor, standarde UEO noua colaborare intre institutii: combaterea evaziunii fiscale si cresterea nivelului de colectare a taxelorPeste jumatate dintre romani considera ca au control partial asupra datelor personale furnizate on-lineRabla pentru Electrocasnice 2019: AFM da start inscrierilor in cea de-a treia sesiune a programuluiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"