keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

ANAT: Nivel record al valorii voucherelor de vacanta - De 42 de ori mai mare, fata de perioada similara din 2017

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 30 Iul. 2018
Tags: vouchere de vacanta, emitere vouchere de vacanta, vouchere de vacanta bugetari

Tot mai multi angajati romani au primit si folosesc vouchere de vacanta, valoarea acestora atingand in luna iunie a anului curent un nivel record, de 125 de milioane de euro, fata de 3 milioane in iunie anul trecut. Comparand altfel, anul acesta s-au oferit vouchere cu o valoare cumulata de 42 de ori mai mare comparativ cu iunie 2017, se arata intr-un comunicat publicat de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT).

Mai mult, calculand valoarea cumulata a voucherelor de vacanta distribuite doar in luna iunie, aceasta tot este de patru ori mai mare fata de valoarea voucherelor distribuite in tot anul 2017, care a fost de 30 milioane de euro.

“In iunie 2018 au fost emise 11,3 milioane de vouchere de vacanta pe hartie, care valoreaza peste 117 milioane de euro, si 274.000 de vouchere pe suport electronic, in valoare de aproximativ 7,8 milioane de euro. Cresterea considerabila de la trei milioane de euro in iunie 2017 la 125 de milioane de euro in iunie 2018 a fost impulsionata de acordarea acestor beneficii extra-salariale si angajatilor bugetari”, potrivit sursei citate.

In prima jumatate a anului 2018 au fost emise aproximativ 14 milioane de vouchere pe hartie si in format electronic, care valoreaza aproximativ 148 de milioane de euro. Aceasta suma este cinci ori mai mare fata de cea din 2017.

Datele furnizate de ANAT au fost obtinute de la Ministerul Finantelor Publice.

Calatoria voucherelor de vacanta in Romania a inceput in anul 2009, insa la un an de la lansarea programului, distribuirea lor in sistemul public a fost oprita, ca urmare a crizei economice, iar restrictia a continuat an de an, prin act normativ. Asa se face ca din 2010 pana in 2017 doar angajatii din sistemul privat au primit vouchere de vacanta, dar situatia s-a schimbat. Pentru perioada 1 iulie 2017 – 30 noiembrie 2018 si bugetarii primesc vouchere de vacanta in limita unui salariu minim pe economie/persoana.

De la 1 decembrie 2018, bugetarii vor ramane iarasi fara vouchere de vacanta, pe hartie sau electronice. In schimbul lor, insa, bugetarii vor primi o indemnizatie, potrivit articolului 26 din Legea Salarizarii personalului platit din fonduri publice. Asadar, se asteapta o noua scadere considerabila la nivel de tara a numarului si valorii voucherelor de vacanta.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016