Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ASF vrea sa modifice Legea 260/2008 privind asigurarea locuintei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 23 Ian. 2019
Tags: asf, asigurarea locuintei, legea 260 2008

Vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Cristian Rosu, a anuntat ca ASF are in plan modificarea legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva dezastrelor, astfel incat legea sa fie mai flexibila si functionala.

"Vom propune partenerilor, si aici ma refer la Ministerul Dezvoltarii, o modificare a Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva dezastrelor, astfel incat sa facem o lege mai flexibila, o lege functionala si scopul final este cresterea gradului de cuprindere in aceasta zona pentru ca la un 19% - 20% cat este acum nu reprezinta nimic. Practic, nici nu cream acea masa critica de asigurari sociale, pentru ca eu o vad ca pe o asigurare sociala pana la urma, ca la 10 - 20 de euro per prima de asigurare si 20.000 de euro nu poate sa reprezinte altceva, dar care poate sa asigure si sa creeze o siguranta atat pentru asigurati, cat si o depresurizare, daca vreti, a interventiei din bugetele publice in cazuri de... Doamne fereste!", a declarat vicepresedintele ASF, prezent, marti, la evenimentul "XPRIMM Time for Business - Provocarile anului 2019".

De asemenea, ASF mai ia in calcul si alte schimbari importante, cum ar fi modificarea Legii 503/2004 privind redresarea financiara, falimentul, dizolvarea si lichidarea voluntara in activitatea de asigurari,  planul fiind acela de a crea o lege comuna cu Legea 246/2015 privind redresarea si rezolutia asiguratorilor, astfel incat sa rezulte un cadru complet de interventie timpurie in situatii nefavorabile.
 
Dar, cea mai mare provocare a ASF pentru anul 2019, spune vicepresedintele Cristian Rosu, este cea a asigurarilor de sanatate, care trebuie sa fie acceptate si in mediul public. Miza unui potential parteneriat fiind crearea de surse alternative de finantare pentru prestatorii publici de servicii medicale, dar si oferirea pentru consumator a accesului la servicii medicale complete, de calitate si alternative.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ASF vrea sa modifice Legea 260/2008 privind asigurarea locuintei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016