Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Buletin informativ ANAF. Noutati legislative din perioada 22 iunie-2 iulie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Iul. 2021 Exclusiv
Tags: buletin informativ anaf, oug 59/2021, ordinul 1019/2021, noutati legislative

ANAF a publicat buletinul informativ nr. 20 din 6 iulie 2021. Acesta cuprinde actele normative cu incidenta in materie fiscala publicate in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada 28 iunie 2021 - 2 iulie 2021.

Acte normative:
 

1. Ordonanta de Urgenta nr. 59 /2021 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. (Monitorul Oficial nr. 630 din 28 iunie 2021)

La art. 293, litera d) se modifica - Scutiri pentru importuri de bunuri si pentru achizitii intracomunitare

Sunt scutite de taxa: 
a) importul si achizitia intracomunitara de bunuri a caror livrare in Romania este in orice situatie scutita de taxa in interiorul tarii; 
b) achizitia intracomunitara de bunuri al caror import in Romania este in orice situatie scutit de taxa, conform prezentului articol; 

2. Ordinul ministrului finantelor nr. 741/2021 din 29 iunie 2021 pentru modificarea si completarea unor ordine ale ministrului finantelor (Monitorul Oficial nr. 650 din 1 iulie 2021)

Agentia Nationala de Administrare Fiscala publica pe site-ul propriu lista magazinelor din reteaua de vanzare cu amanuntul, autorizate atat pentru vanzarea de bunuri pentru care se acorda dreptul de restituire a taxei pe valoarea adaugata cumparatorilor nestabiliti in Uniunea Europeana, cat si pentru restituirea taxei pe valoarea adaugata aferente acestor vanzari.

3. Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala n r. 1019/2021 din 30 iunie 2021 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea si utilizarea mecanismului special pentru declararea si plata TVA la import, modelul si continutul declaratiei speciale de TVA (Monitorul Oficial nr. 652 din 1 iulie 2021)

Conform actului normativ, biroul vamal modifica sau revoca autorizatia pentru utilizarea mecanismului special pentru declararea si plata TVA la import, in oricare dintre urmatoarele cazuri:

a) la cererea persoanei autorizate;
b) cand una dintre conditiile prevazute la art. 2 alin. (3) care au stat la baza emiterii autorizatiei nu mai este indeplinita;
c) cand persoana autorizata nu isi indeplineste cel putin una dintre obligatiile prevazute la art. 7.
 
 
 
Sursa: ANAF
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Buletin informativ ANAF. Noutati legislative din perioada 22 iunie-2 iulie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016