Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

In cele ce urmeaza, unul dintre specialistii nostri va vorbi despre calitatea de asigurat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate pentru persoanele fizice care obtin venituri non-salariale.
Contributia la sistemul asigurarilor sociale sanatate se datoreaza pentru veniturile cumulate (venituri nete din activitati independente, venituri din asocierea cu o persoana juridica, venituri nete din cedarea folosintei bunurilor, venituri din investitii,venituri nete din activitati agricole, silvicultura si piscicultura,venituri brute din alte surse, definite conform Codului fiscal) cu exceptia veniturilor din salarii.
Persoanele fizice care au estimat pentru anul curent venituri anuale cumulate din aceste surse, sub nivelul plafonului minim, pot opta pentru plata contributiei la sistemul asigurarilor sociale de sanatate.

Autoturisme pe firma Regim fiscal-contabil

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
Persoanele fizice care estimeaza venituri din aceste categorii peste nivelul plafonului minim, precum si cele care au estimat pentru anul curent venituri anuale cumulate din aceste surse, sub nivelul plafonului minim, dar au optat pentru plata contributiei la sistemul asigurarilor sociale de sanatate dobandesc calitatea de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate si au dreptul la pachetul de baza de la data depunerii declaratiei unice.
Calitatea de asigurat inceteaza la data la care expira perioada pentru care au depus declaratia unica, daca nu depun o noua declaratie pentru perioada urmatoare.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Contract de know-how. Ce impozit si contributii se platesc?Cine nu plateste CASS pentru castigurile obtinute din chirii?OMFP 611/2019: Contributii sociale aferente fiecarui tip de asigurat in 2019Obligatii fiscale de plata privind veniturile din activitati independenteAtentie! Ultima zi pentru platile anticipate aferente trimestrului III 2015Ultimele articole
Voucherele de vacanta: Reguli, Impozite, CAS si CASS in 2025Distribuire dividende catre persoane fizice. Ce OBLIGATII fiscale existaTaxe PFA 2025: Cat platesti pentru PFA cu venituri din drepturi de autorPFA si plata CASS in 2025: Cum sa procedezi daca ai un PFA nouD. Unica si plata CASS. Cum gestionezi contributia in 2025 daca esti PFAArticole similare
O noua sesiune de asistenta ANAF pe tema Declaratiei Unice: Ce se intampla daca formularul a fost depus inainte de ultimele modificari?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"