Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Legea nr. 11/2012 pentru modificarea Legii nr. 297/2004 privind piata de capital a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 20, din 10 ianuarie 2012.
In consecinta, se modifica Legea nr. 297/2004 privind piata de capital, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 571 din 29 iunie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare.
Astfel, la articolul 2861, alineatele (1), (3) si (4) vor avea urmatorul cuprins:
"Art. 2861. -(1) Orice persoana poate dobandi cu orice titlu sau poate detine, singura ori impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat, actiuni emise de catre societatile de investitii financiare rezultate din transformarea fondurilor proprietatii private, dar nu mai mult de 5% din capitalul social al societatilor de investitii financiare.......
(3) Persoanele mentionate la alin. (1) au obligatia ca la atingerea pragului de 5% sa informeze in maximum 3 zile lucratoare societatea de investitii financiare, C.N.V.M. si piata reglementata pe care sunt tranzactionate respectivele actiuni.
(4) In termen de 3 luni de la data depasirii limitei de 5% din capitalul social al societatilor de investitii financiare, actionarii aflati in aceasta situatie sunt obligati sa vanda actiunile care depasesc limita de detinere."
2. Articolul 2862 se abroga.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Impozitarea veniturilor din chirii 2024
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Art. II. - Societatile de investitii financiare vor lua masuri de modificare a statutelor sau actelor constitutive, dupa caz, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, in sensul eliminarii oricaror prevederi contrare dispozitiilor art. 2861 din Legea nr. 297/2004 privind piata de capital, cu modificarile si completarile ulterioare. In cazul in care societatile de investitii financiare nu efectueaza modificarile in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, statutele sau actele constitutive se considera modificate de drept, in sensul respectarii limitei de 5% din capitalul social.
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Noi modificari la Codul Fiscal: majorare prag TVA, deduceri noi, pacura colorataMinistrul demis al Finantelor critica dur Programul de Guvernare: Ascunde adevaratele intentii, precum revenirea la austeritateCe aduc nou masurile pentru o mai mare transparenta si pentru integritate pe PIATA DE CAPITAL?Cum vor IMM-urile sa se modifice Proiectul de lege pentru anularea unor obligatii fiscaleProiectul retras al Codului fiscal. Ce promitea?Ultimele articole
Investitii record de peste 3,23 miliarde de lei in cadrul FIDELIS IV din 2024Program de Guvernare: Cota unica de impozitare, restructurarea ANAF si revizuirea unor acte normative precum legea split TVARomania trece la statut de Piata Emergenta. Teodorovici: Este un moment istoric!ASF modifica prevederile legislative pentru facilitarea investitiilor onlineMinistrul Finantelor: Suntem pregatiti sa identificam problemele si sa oprim exodul romanilor!Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"