Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul a adoptat OUG pentru scaderea TVA la 5% pentru mai multe categorii, de la 1 noiembrie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 05 Oct. 2018
Tags: cota de tva la 5%, tva la 5%, scadere tva, oug pentru scadere tva

Guvernul a adoptat, joi, o ordonanta de urgenta guvernamentala (OUG) prin care cota de TVA a mai multor categorii scade la 5% de la 1 noiembrie.

Dupa ce, la finalul lunii trecute, Guvernul a pus in dezbatere publica un proiect de act normativ pentru reducerea cotei TVA la 5% pentru servicii precum cele de cazare, servicii de restaurant si catering, accesul in parcuri de distractii, si pentru inchirierea terenurilor amenajate pentru camping, pe 4 noiembrie Guvernul a anuntat ca au fost adoptate aceste masuri.

„A fost aprobata o ordonanta de urgenta prin care se reduce cota TVA in turism (...) Prin actul normativ se propune ca incepand cu data de 1 noiembrie 2018, sa se extinda aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru cazarea in cadrul sectorului hotelier sau a sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping; serviciile de restaurant si de catering, cu exceptia bauturilor alcoolice, altele decat berea; dreptul de utilizare a facilitatilor sportive in scopul practicarii sportului si educatiei fizice, altele decat cele care sunt scutite prin legislatie, serviciile constand in permiterea accesului in parcuri de distractii si in parcuri recreative”, a declarat, joi, la finalul sedintei de Guvern, purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu. 

In comunicatul de presa remis de MFP se arata ca “actul normativ prevede mai multe masuri pentru incurajarea conformarii voluntare la plata a contribuabililor, precum si modalitati de sprijin pentru autoritatile locale”.

Tot de la 1 noiembrie 2019 se va elimina cota redeventei pentru apa geotermala si apa minerala naturala utilizata pentru consumul populatiei la buvetele publice. Aceasta masura are drept scop sustinerea turismului balnear si diminuarea costurilor pentru producerea energiei termice in sistemele care folosesc apa geotermala.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul a adoptat OUG pentru scaderea TVA la 5% pentru mai multe categorii, de la 1 noiembrie":
Rating:

Nota: 4.88 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016