Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 818 din 3 noiembrie a fost publicata Legea 254/2015 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2014 privind modificarea si completarea Legii nr. 18/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, precum si pentru modificarea art. 8 alin. (1) din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.
Noul act normativ include noi activitati cu caracter ocazional in categoria celor care pot fi desfasurate de zilieri, de la servicii de catering in cadrul evenimentelor pana la noi activitati in agricultura. Totodata, sunt incluse in aceasta noua categorie unele activitati din cadrul taberelor pentru copii sau cabanelor pentru turisti, precum si din domeniul cresterii plantelor ornamentale sau a ingrijirii pomilor. Tot un element de noutate il reprezinta, pentru zilieri, si activitatile din domeniul de cercetare-dezvoltare in biotehnologie si de cercetare-dezvoltare in alte stiinte naturale si inginerie.Iata care sunt toate domeniile din Clasificarea activitatilor din economia nationala in care se va putea presta munca necalificata ocazionala:
- agricultura, vanatoare si servicii anexe - diviziunea 01;
- silvicultura, cu exceptia exploatarilor forestiere - diviziunea 02;
- pescuit si acvacultura - diviziunea 03;
- colectarea, tratarea si eliminarea deseurilor nepericuloase - clasa 3821 si 3811;
- recuperarea materialelor - grupa 383;
- comert cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii - grupa 462;
- activitati de organizare a expozitiilor, targurilor si congreselor - grupa 823;
- publicitate - grupa 731;
Cititi lista integrala AICI.
Autor: Miruna Petrache
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Legea 254/2015 modifica activitatea zilierilor. Noi categorii pentru care pot fi platiti zilierii":
Rating:
Nota: 4 din 5 din 3 voturi
Rating:
Nota: 4 din 5 din 3 voturi
Articole similare
OUG 40/2015 privind gestionarea financiara a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020In atentia celor care obtin venituri din chirii si care vor rezilia contractul in 2015Formularul 200 se depune pana la 25 mai 2015. Ce procedura trebuie sa urmati?Venituri obtinute pe teritoriul Romaniei. Cine trebuie sa depuna declaratia 200?Venituri din activitati cu caracter ocazional desfasurate de ZILIERI. Regim FISCALUltimele articole
OUG 220/2020 care prevede aplicarea masurilor de protectie sociala pentru angajati si angajatori dupa 1 ianuarie 2021 a fost publicata in MonitorGuvernul prelungeste mai multe masuri pana la 30 iunie 2021. Printre acestea amintim 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 leiCRACIUN FERICIT si un an nou mai bun!Ordinul 1673/2020. A fost aprobata procedura de verificare a ZILIERIlor care primesc sprijin financiar conform art. 4 din OUG 132/2020Reminder ITM! Sprijin financiar pentru ZILIERI, conform OUG 132/2020
Mai multe articole despre zilieri
Articole similare
Ce activitati cu caracter ocazional pot presta zilerii?Noi modificari pentru zilieri. Analiza zilei cu Irina Dumitrescu
Mai multe articole despre activitati caracter ocazional

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"