Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Turismului: Vouchere de vacanta de 2.080 de lei pentru romanii care merg in concediu in extrasezon

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 14 Oct. 2019
Tags: vouchere de vacanta, extrasezon, ministrul transportului

Valoarea voucherelor de vacanta ar putea creste pentru romanii care aleg sa le foloseasca doar in anumite luni ale anului. Proiectul de Ordonanta de Urgenta a fost pus in dezbatere publica, vineri - 11 octombrie, pe site-ul Ministerului Turismului.

UPDATE 14 oct.

Ministerul Turismului a pus in dezbatere publica proiectul de act normativ pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru prorogarea unor termene, insotit de instrumentul de prezentare si motivare. Astfel, prin OUG privind VOUCHERELE EXTRASEZON se stabileste extinderea termenului de acordare a voucherelor de vacanta pana in anul 2025, fata de 2020 - cat era stabilit in prezent. De asemenea, se decide majorarea valorii acestora la 2.080 lei, pentru situatia in care voucherele se folosec in extrasezon, fata de 1.450 lei - cat se acorda in prezent (indiferent de perioada in care sunt folosite voucherele).

Romanii care primesc vouchere de vacanta vor putea opta pentru folosirea lor fie ca si pana acum - in orice luna din an, caz in care valoarea tichetelor ramane nemodificata -, fie doar in extrasezon in lunile aprilie-mai si octombrie-noiembrie, caz in care valoarea lor ar fi majorata la 2.080 de lei.

Descarca de aici proiectul de OUG Vouchere Extrasezon

Articol initial, 26 sept.
 
"Vom adopta in cel mai scurt timp o ordonanta de urgenta in acest sens, astfel incat, in luna noiembrie, oamenii sa aleaga ce tip de vouchere doresc pentru anul urmator. Am discutat cu mediul de afaceri din turism si am ajuns la concluzia ca ar fi bine pentru toata lumea ca oamenii sa beneficieze de vouchere de 2.080 lei daca aleg sa le foloseasca in lunile octombrie-noiembrie sau aprilie-mai", a anuntat, miercuri, ministrul Turismului, intr-o conferinta de presa.

Acesta a aratat ca, numai in prima jumatate a anului, valoarea voucherelor de vacanta a insumat un miliard de lei, insa doar 10% dintre ele au fost acordate angajatilor din mediul privat.

De asemenea, acesta a precizat ca, incepand de anul viitor, voucherele nu vor mai fi oferite in format print, ci doar pe card. In ceea ce priveste practica anumitor unitati de cazare de a solicita bani mai multi in situatia in care serviciile se achita cu vouchere, ministrul a precizat ca este ilegala si a indemnat turistii sa reclame la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor din Romania (ANPC) sau la minister orice situatie de acest gen.
 
"Se pot proba usor astfel de practici, pentru ca fiecare poate face o poza cu telefonul, o filmare. Noi ne vom deplasa imediat si vom sanctiona drastic acel operator economic. Sanctiunile pentru aceasta practica sunt intre 50.000 si 100.000 de lei", a subliniat ministrul Trif.
 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Turismului: Vouchere de vacanta de 2.080 de lei pentru romanii care merg in concediu in extrasezon":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016