Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Presedintele HORA: Bacsisul dat in mod voluntar, sa fie impozitat!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 06 Dec. 2018
Tags: impozitarea bacsisului, impozit pe bacsis, bacsis cu cardul

Bacsisul pe care clientii il dau in mod voluntar - in semn de apreciere pentru serviciile primite, ar trebui sa fie reglementat prin lege si impozitat corespunzator, pe nota de plata, spune presedintele Asociatiei Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania - HORA, Dragos Petrescu.

"Acest tips nu este reglementat in prezent, in Romania. Prima propunere de reglementare a tips-ului a venit printr-o ordonanta de urgenta, din 2015, cand s-a incercat reglementarea acestuia atat in industria ospitalitatii, cat si in a taximetriei. La nivel european, exista tari care au reglementat tipsul, cum se gestioneaza administrativ si fiscal Germania, Italia, Cehia, dar exista si tari in care nu exista reglementari. Propunerea noastra este ca in Romania sa fie evidentiat pe bonul fiscal, cu o linie separata, astfel incat sa fie extras din zona de TVA si impozitat cu 10%, ca venit din alte surse, asa cum este prevazuta in zona jocurilor de noroc", a precizat Dragos Petrescu, miercuri, intr-o conferinta de specialitate.

Acesta este de parere ca in felul asta s-ar transparentiza veniturile din aceste surse, care reprezinta o suma "importanta", undeva intre 5% si 20% din cifra de afaceri a operatorilor la nivel european.
 
"In mod evident, ar fi un beneficiu pentru angajati, pentru stat, dar si pentru operatori care ar putea sa administreze eficient si transparent problema tips-ului. Cred ca propunerea noastra va fi privita pozitiv de MFP (Ministerul Finantelor Publice, n.r.) si reglementata ca atare", a mai declarat presedintele HORA.

Astfel, cei care vor sa plateasca folosind cardul, comunica ospatarului ce suma vor sa lase bacsis, iar pe factura achitata la POS aceasta va aparea distinct. In acelasi fel se va proceda si in cazul celor care aleg sa plateasca cash. 
 
Dragos Petrescu este de parere ca aceasta reglementare va atrage mai multi lucratori tineri in industria ospitalitatii, inclusiv din diaspora. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Presedintele HORA: Bacsisul dat in mod voluntar, sa fie impozitat!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016