Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cine nu va plati impozit pe bacsis de la 1 mai 2015?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Apr. 2015 Exclusiv
Tags: bacsisul, impozitat, 1 mai, spaga, doctor, taximetristii, aparate de marcat fiscale modificate, bonul fiscal

Guvernul a adoptat miercuri ordonanta de urgenta care prevede impozitarea cu 16% a bacsisurilor si inscrierea acestor sume pe un bon fiscal separat.


Aceste prevederi se aplica astfel pentru angajatii din turism, pentru cei care presteaza servicii de livrare si inclusiv pentru taximetristii care vor trebui sa isi doteze masinile cu aparate de marcat fiscale modificate astfel incat sa poata emite bon fiscal pentru bacsis.

Cu toate acestea, potrivit Money.ro, o categorie de "bacsisuri" a scapa neimpozitata:

"A scapat, insa, de reglementari spaga pe care majoritatea romanilor o dau atunci cand merg la doctor, in sistemul public de sanatate. Fie ca este vorba de un simplu consult la un medic de familie sau la un medic specialist sau daca vorbim de interventii mai complicate precum nasteri sau operatii, romanii le lasa medicilor sume mai mari sau mai mici de bani, in functie de nevoi, de dificultatea operatiunii, dar si de spital.

Si, avand in vedere ca la operatii complicate valoarea spagilor poate ajunge chiar la cateva mii de euro, statul scapa printre degete nefiscalizate sume cu mult mai mari decat bacsisul dat unui chelner la restaurant sau cei cativa lei lasati pentru o cursa cu taxiul".

 
Cu toate acestea, exista un proiect de lege conform caruia medicii din spitalele de stat  ar urma sa aiba posibilitatea sa lucreze in acelasi spital la care sunt angajati si in regim privat, fixandu-si singuri tarifele pentru care vor elibera factura si vor plati impozit, anunta Money.ro. Dar asta inseamna ca persoanele care nu au bani sa achite tariful pentru un anumit medic specialist vor trebui sa astepte la coada pana cand acesta se elibereaza, dupa ce se ocupa de toti clientii care au platit.

 Sursa atrage insa atentia unei consecinte: clientii care nu vor avea bani vor trebui sa astepte dupa clientii care isi vor permite tarifele stabilite de medicii specialisti.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cine nu va plati impozit pe bacsis de la 1 mai 2015?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016