Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

REMINDER: Automatele comerciale trebuie dotate cu aparate de marcat pana la 31 decembrie! (Legea 136/2019)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 01 Nov. 2019
Tags: legea 136/2019, amef, automate comerciale, aparate comerciale, termen limita

Comerciantii din Romania care utilizeaza aparate comerciale (cunoscute sub denumirea de automate) mai au foarte putin timp la dispozitie pentru a dota aparatele cu casa de marcat, asa cum prevede Legea 163/2019, publicata in M.Of. in luna iulie a acestui an.

Asadar, daca pana la intrarea in vigoare a Legii nr. 136/2019 erau exceptate de la obligatia de utilizare a caselor de marcat livrarile de bunuri sau serviciile efectuate prin automatele comerciale, iata ca acum lucrurile s-au schimbat radical, iar finalul de an vine cu aceasta obligatie imensa pusa pe umerii comerciantilor. 

Totusi, este destul de greu sa credem ca acest termen va fi respectat, dat fiind ca exista numerosi comercianti care au retele intregi de automate, iar pentru fiecare aparat nu doar ca este nevoie de cate o casa de marcat, dar mai este necesar si sa fie modificate aparatele astfel incat aparatele de marcat electronice fiscale (AMEF) sa poata fi incorporate/adaugate.
In plus, nu este vorba doar de o investitie suplimentara, ci si de o noua obligatie, aceea a depunerii declaratiilor pentru casele de marcat.
 
Pana la intrarea in vigoare a acestei legi, conform art. 2 lit. p) din O.U.G. nr. 28/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, erau exceptate de la obligatia de utilizare a caselor de marcat livrarile de bunuri sau serviciile efectuate prin automatele comerciale ce functioneaza pe baza de acceptatoare de bancnote sau monede si contin un sistem de contorizare electronic si/sau mecanic, ca parte integrata constructiva din automat, care sa permita inregistrarea, evidentierea si controlul sumelor incasate, cu exceptia livrarilor de produse energetice, astfel cum sunt definite in titlul VIII din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.  
Desi a fost publicata in data de 17 iulie a.c., la art. III din Legea nr. 136/2019 s-a prevazut un termen pentru respectarea acestei obligatii, respectiv 31 decembrie 2019, pentru a oferi un interval de timp rezonabil si predictibil pentru dotarea cu AMEF.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "REMINDER: Automatele comerciale trebuie dotate cu aparate de marcat pana la 31 decembrie! (Legea 136/2019)":
Rating:

Nota: 3.94 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016