InfoTva.ro » Formulare si Declaratii » Atentie! Depune la termen formularul 101 privind impozitul pe profit

Atentie! Depune la termen formularul 101 privind impozitul pe profit

de InfoTva.ro la 17 Feb. 2012 Exclusiv

Tags: impozit 2011, depunere declaratii, impozit pe profit, formular 101

Contribuabilii au obligatia de a depune pana la 25 martie 2012 Declaratia privind impozitul pe profit", cod 14.13.01.04, formular 101, pentru anul 2011, potrivit prevederilor art. II din Ordonanta Guvernului nr. 2/2012 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala.

Prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (OPANAF) nr. 155/2012 pentru modificarea OPANAF nr. 101/2008 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 119/16.02.2012, au fost modificate Instructiunile de completare ale formularului 101 "Declaratia privind impozitul pe profit".

Astfel, Declaratia privind impozitul pe profit se completeaza si se depune anual de catre platitorii de impozit pe profit, pana la 25 martie inclusiv a anului urmator. Contribuabilii prevazuti la art. 34 alin. (5) lit. a) si b) din Codul Fiscal, respectiv organizatiile nonprofit si contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si a plantelor tehnice, pomicultura si viticultura depun declaratia anuala de impozit pe profit pana la 25 februarie inclusiv a anului urmator.

Declaratia se depune la organul fiscal in a carui evidenta fiscala contribuabilul este inregistrat ca platitor de impozite, taxe si contributii.

Contribuabilii care au optat pentru definitivarea inchiderii exercitiului financiar 2011 pana la data de 25 februarie 2012, potrivit prevederilor art. 34 alin. (11) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal in vigoare pana la 31 decembrie 2011, vor depune declaratia anuala de profit pentru anul 2011 pana la 25 martie 2012, fara a depune formularul 100 pentru impozitul pe profit pentru trimestrul IV al anului 2011.

Important! Persoanele juridice care in cursul anului fiscal se dizolva cu lichidare, potrivit legii au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la data depunerii situatiilor financiare la organul fiscal competent. Persoanele juridice care, in cursul anului fiscal se dizolva fara lichidare au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la inchiderea perioadei impozabile.

Cartea Verde a Contabilitatii 2015

- Principalele aspecte teoretice si practice
- Corespondenta conturilor din planul de conturi 2015
- Informatii detaliate privind tratamentele contabile 

>> Detalii AICI <<

 

Atentie! in cazul in care platitorul corecteaza declaratia depusa, declaratia rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind "X" in spatiul special prevazut in acest scop.

Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Comentarii
1 comentarii
Cobzaru Nelu 2012-02-20 09:05:26

Societăţile aflate în lichidare pe Legea 85/2006 depun raportări anuale? Aceste societăţi, în proportie de 99% nu au bunuri în patrimoniu, iar activitatea contabilă în timpul lichidării înregistrează câteva cheltuieli de procedură. Raportările anuale sunt foarte stufoase, asemănătoare cu situaţiile financiare ale societăţilor foarte mari. Necesită foarte mult timp pentru întocmire. Pâna anul acesta, aceste societăţi depuneau o declaraţie prin care se confirma că sunt în faliment. De ce societăţile aflate în faliment pe Legea 85/2006, sunt puse în egalitate cu societăţile aflate în lichidare ca urmare a altor decizii?


Articole conexe:


Ultima ora:
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton

Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Atentie contabili!

Respectati noile prevederi pentru aplicarea TVA-ului
O.U.G nr. 8 aduce modificari in ceea ce priveste aplicarea taxei pe valoare adaugata in 2014.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro
si descarcati GRATUIT Raportul Special

"Modificari 2015: Noutati fiscale privind aplicarea TVA"!

Club Contabilitate


detalii aici


Cauti un loc de munca?


Calculeaza salarizare
Salariul Dvs.
Persoane in intretinere
Pentru calculul detaliat apasati aici

NU RATATI

MonitorulJuridic.ro - Cel mai bun serviciu de monitorizare a actelor publicate in Monitorul Oficial