Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romania a emis pentru prima oara obligatiuni in dolari pe piata externa

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Ian. 2014 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, obligatiuni in dolari, piata externa, economiile emergente mature, obligatiuni denominate

Potrivit comunicatului emis de Ministerul de Finante, Romania a emis, pentru prima oara in istoria sa, obligatiuni in dolari pe piata externa pe 30 ani. Romania trece astfel in categoria economiilor emergente mature, a caror datorie este finantata pe piata libera pe maturitati lungi, semn al cresterii increderii investitorilor in fundamentele si perspectivele economiei romanesti si al predictibilitatii politicii economice.



Romania a emis astazi doua serii de obligatiuni denominate in dolari cu maturitati de 10 si 30 de ani, in valoare totala de 2 miliarde. Oferta a fost suprasubscrisa de peste 5 ori, ceea ce a permis reducerea randamentelor fata de anuntul initial. Astfel, Romania a imprumutat 1 miliard de dolari pe 10 de ani cu randament de 5,021% (cupon 4,875%), si 1 miliard de dolari pe 30 de ani cu randament de 6,258% (cupon 6,125%).

Atragerea unei sume de 2 miliarde dolari intr-o singura operatiune reprezinta o oportunitate de prefinantare pe fondul asteptarilor de crestere a dobanzii de referinta pe piata americana. De altfel, dobanda de referinta pentru obligatiunile la 10 ani emise de Trezoreria SUA a crescut cu 86 puncte de baza fata de februarie 2013 (la precedenta emisiune a Romaniei pe 10 ani), in timp ce prima de risc a Romaniei s-a redus cu 36 puncte de baza, pe fondul rezultatelor macroeconomice pozitive.

Conform strategiei de administrare a datoriei publice, Romania urmareste extinderea maturitatii medii a portofoliului, in vederea reducerii riscului de refinantare si diversificarii bazei de investitori.

Emisiunea a fost administrata de catre BNP Paribas, Citibank, JP Morgan.

Sursa: MFP


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Romania a emis pentru prima oara obligatiuni in dolari pe piata externa":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016