Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

De ce nu reusesc firmele romanesti sa se extinda? 5 bariere

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: firmele, piata locala, companiile, firmele, extinderea, pietele emergente

Firmele romanesti incearca din rasputeri sa se extinda, fie ca vorbim de o marire a activitatii pe teritoriul tarii sau de dezvoltarea afacerii pana peste jotare. In principal, companiile romanesti incearca sa-si extinda activitatea comerciala pe piata interna, cu 223 % mai mult, informeaza DailyBusiness.ro, fata de activitatile de export, conform celui mai recent sondaj international Regus, furnizorul global de spatii de lucru.



Astfel, in tara noastra 29% dintre companii incearca sa se extinda pe piata interna, si doar 13% incearca sa se extinda pe pietele internationale.

Conform studiului, cele mai importante cinci bariere pentru extinderea internationala sunt considerate:

1) lipsa informatiilor de marketing (77%)

2) lipsa cunostintelor si relatiilor cu piata locala (73%)

3) angajarea unui personal de inalta calitate (71%)

4) accesul la spatii de birouri flexibile (69%)

5) lipsa suportului guvernamental si consular (46%)


Pietele emergente sunt cele la care se remarca tendinta de a iesi pe piata externa, dovada din ce in ce mai multe persoane din tarile in curs de dezvoltare, explica DailyBusiness.ro, incep sa beneficieze de rezultatele revenirii economice, pe masura ce increderea clientilor incepe sa fie recastigata, iar dependenta de exporturi se diminueaza.

"A existat o schimbare importanta in ultimii doi ani, cu firmele care obtin o dezvoltare mai puternica de pe pietele interne in comparatie cu expansiunea externa. Aceasta schimbare ne aminteste cat de important este pentru companii sa ramana flexibile si accesibile pentru a putea sa reactioneze la instabilitatile pietei, dar evidentiaza in acelasi timp o crestere importanta a puterii de cumparare a consumatorilor din economiile emergente", a spus Ramona Iacob, director national Regus, citat de DailyBusiness.ro.

Firmele care doresc sa se extinda au nevoie de acces la informatii de incredere si actualizate despre piata, trebuie sa relationeze si sa aiba acces la mai multe optiuni atunci cand aleg cea mai buna locatie pentru sediu, a precizat aceeasi sursa.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "De ce nu reusesc firmele romanesti sa se extinda? 5 bariere":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016