Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Banii din Masura 2 -capital de lucru- incep sa ajunga odata cu publicarea Legii Bugetului de Stat in Monitorul Oficial

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Mar. 2021 Exclusiv
Tags: masura 2, masura 2 capital de lucru, platile pentru contractele de ajutor de stat

Publicarea Bugetului 2021 in Monitorul Oficial porneste platile pentru contractele de ajutor de stat din Masura 2 - Capital de lucru, conform unui comunicat de presa de pe site-ul oficial al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului.

Vor fi disponibili imediat aproximativ 150 milioane de euro. Este important sa stiti ca procedura de plata dureaza efectiv o saptamana, pana ce banii ajung la banci, iar ele pot incepe platile catre beneficiari.
 

De ce dureaza

 
Banii trebuie sa parcurga un circuit legal pana la beneficiar. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului ii primeste de la Trezoreria statului. Apoi ii inainteaza agentiei teritoriale, care, la randul ei, ii trimite la banca. Simultan, pentru operativitate, se trimite contractul aprobat, pentru semnare, la beneficiar.
 
Dupa obtinerea semnaturii beneficiarului, plata se face imediat. in cazul in care sistemul merge fara defectiuni, se pot face pana la 1.000 de plati pe zi.
 
Ordinea platilor se va face in ordinea numerelor de identificare in Registrul Unic Electronic (numar RUE). Adica in ordinea in care s-au inscris potentialii beneficiari.
 
In cadrul Masurii 2, sunt total de plata 650 de milioane de euro.
 
Inca 500 de milioane de euro
 
Ministerul Economiei va propune in timp foarte scurt timp o Ordonanta de Urgenta care sa grabeasca platile, fondurile pentru aceasta masura fiind acum alimentate din doua surse, POC si React EU, iar deblocarea restului de finantare e ingreunata.
 
Gasiti atasat un grafic cu situatia la zi a solicitarilor, aprobarilor si platilor din Masura 2.
 
Prezentare stadiu Masura 2:


Sursa:MEAT
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Banii din Masura 2 -capital de lucru- incep sa ajunga odata cu publicarea Legii Bugetului de Stat in Monitorul Oficial":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016