Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Controale ITM: La inceputul toamnei vor fi verificate firmele cu urmatoarele coduri CAEN: 5590, 5520, 5510

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 07 Sep. 2023
Controale ITM: La inceputul toamnei vor fi verificate firmele cu urmatoarele coduri CAEN: 5590, 5520, 5510
Tags: controale itm, verificari firme, cim 

In perioada 28 august 08 septembrie 2023, inspectorii de munca din cadrul ITM Arad efectueaza controale pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind incheierea si executarea contractelor individuale de munca si pentru verificarea modului in care sunt respectate cerintele minime pentru imbunatatirea securitatii si protectia sanatatii lucratorilor.

 

 

Verificarile se desfasoara la angajatorii care isi desfasoara activitatea in urmatoarele domenii: Alte servicii de cazare – cod CAEN 5590, Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata – cod CAEN 5520, Hoteluri si alte facilitati de cazare similar – cod CAEN 5510.

Actiunea, care va continua saptamanile care urmeaza, urmareste cresterea gradului de constientizare a angajatorilor si a lucratorilor in ceea ce priveste necesitatea respectarii prevederilor legale atat in domeniile relatiilor de munca, cat si cele referitoare la sanatatea si securitatea in munca pentru domeniile de activitate sus-mentionate.

Pe langa controlul documentelor, inspectorii de munca le reamintesc angajatorilor si angajatilor care sunt dezavantajele pe care le genereaza munca fara forme legale cat si avantajele pe care le aduce munca declarata.

Consecintele riscului de a apela la lucratori neangajati sunt atat de natura sociala cat si economica, angajatorul fiind lipsit de instrumentul de a-l responsabiliza pe lucrator, de a obtine rezultatele cantitative dar mai ales calitative iar in cazul producerii unor abateri de natura disciplinara, patrimoniala sau crearea de alte prejudicii, este evident ca nu poate dispune de mijloacele prevazute de legislatia muncii pentru solutionarea unor astfel de situatii.

Institutia reaminteste din nou angajatorilor ca au obligatia de a asigura securitatea si sanatatea lucratorilor in toate aspectele legate de munca.

Astfel, in cadrul responsabilitatilor pe care le au, angajatorii au obligatia sa ia masurile necesare pentru asigurarea securitatii si protectia sanatatii lucratorilor, pentru prevenirea riscurilor profesionale, informarea si instruirea lucratorilor, asigurarea cadrului organizatoric si a mijloacelor necesare securitatii si sanatatii in munca.


Sursa: ITM

 
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Controale ITM: La inceputul toamnei vor fi verificate firmele cu urmatoarele coduri CAEN: 5590, 5520, 5510":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016