Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Editorial - Zgarcenia si ideile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Sep. 2010
Tags: taxe, bani, finante

Se spune despre scotieni ca sunt zgarciti. O fi n-o fi asa cert este ca, atunci cand vine vorba despre Marea Britanie, cu tot cu Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord, statul in ansamblu incearca ...

Se spune despre scotieni ca sunt zgarciti. O fi n-o fi asa cert este ca, atunci cand vine vorba despre Marea Britanie, cu tot cu Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord, statul in ansamblu incearca sa fie, daca nu zgarcit, macar mult mai atent cu felul in care cheltuieste banii. Acolo, statul nu cere numai taxe si impozite de la contribuabili dar si idei legate de cum s-ar mai putea face niste economii la buget.

Asa se face ca ministrul britanic al Finantelor, George Osborne, i-a provocat pe supusii Majestatii Sale la o stoarcere de creieri pentru reducerea deficitului bugetar. Desigur, consultarea a avut loc on-line.

Idei au fost cam o suta de mii dar atentia ministrului (care probabil nu este “computer illiterate” cum se autodefinea fostul nostru ministru de Finante) a fost atrasa de sugestia de a percepe taxa de… picnic (de o lira sterlina) si de interdictia de a mai face fotocopy color in institutiile de stat.

Alti contribuabili au propus inchiderea, peste noapte, computerelor din scoli; inlocuirea cardurilor plastificate pentru asigurarile sociale cu o foaie de hartie; reducerea controlului asupra medicilor aflati in perioada de formare (noroc ca vin forte cu experienta din Romania!); vanzarea prin licitatii on-line a materialelor uzate in administratie. Unele dintre aceste propuneri chiar vor fi aplicate incepand cu anul viitor...

Asta in conditiile in care, multi parlamentari britanici dorm de o buna bucata de vreme in birourile lor din Palatul Westminster, dupa ce li s-a interzis sa mai foloseasca banii contribuabililor pentru a plati cazarea la hotel, chiria unui apartament sau creditul pentru o a doua locuinta. Parlamentarii dorm pe paturi pliante sau pe canapelele din birouri si cam singura lor nemultumire este ca sunt deranjati de... Big Ben.

Ghinionul lor! Ai nostri parlamentari nu sunt deranjati de... nimeni si de nimic...

Alexandra Stanescu
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Editorial - Zgarcenia si ideile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016