Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Hotararea Camerei Auditorilor Financiari din Romania nr. 171/2010 privind aprobarea Regulilor de organizare si desfasurare a testului de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil ...
Hotararea Camerei Auditorilor Financiari din Romania nr. 171/2010 privind aprobarea Regulilor de organizare si desfasurare a testului de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu in activitatea de audit financiar a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 645, din 16 septembrie 2010.In temeiul prevederilor art. 6 alin. (3) si art. 10 alin. (1) si (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 26 alin. (2) din Regulamentul de organizare si functionare a Camerei Auditorilor Financiari din Romania, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 983/ 2004, Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din Romania hotaraste:
Art. 1. — Se aproba Regulile de organizare si desfasurare a testului de verificare a cunostintelor in domeniul financiar contabil pentru accesul la stagiu in activitatea de audit financiar, potrivit anexei care face parte integranta din prezenta hotarare.
Art. 2. — Departamentul de admitere, pregatire continua si stagiari va duce la indeplinire prevederile prezentei hotarari.
Art. 3. — Prezenta hotarare se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Presedintele Camerei Auditorilor Financiari din Romania,
Ion Mihailescu
Bucuresti, 25 august 2010.
Nr. 171.

Registrul de Evidenta Fiscala PFA

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025

SAF-T pentru Contribuabili Mici
Articolul 1
Potrivit prevederilor art. 10 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Regulamentului de organizare si functionare a Camerei Auditorilor Financiari din Romania, testul de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu se organizeaza de Camera Auditorilor Financiari din Romania, denumita in continuare Camera, prin Departamentul de admitere, pregatire continua si stagiari (DAPCS).
Articolul 2
Inscrierea la testul de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu
(1) Pentru inscriere la test, persoanele trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
— sunt licentiate ale unei facultati cu profil economic; si
— au o vechime in activitatea financiar-contabila de minimum 4 ani.
(2) In vederea inscrierii la test, candidatii vor depune in perioada in care vor avea loc inscrierile, la sediul Camerei din Bucuresti, Str. Sirenelor nr. 67—69, urmatoarele acte:
— cerere-model (conform anexei care face parte integranta din prezentele reguli);
— copie a documentului de achitare a taxei de inscriere;
— copie legalizata a diplomei de licenta;
— copie a cartii de munca si adeverinta, acolo unde este cazul, care sa ateste experienta in domeniul financiar-contabil;
— copie a actului de identitate;
— cazier juridic in perioada de valabilitate;
— doua fotografii tip buletin.
(3) DAPCS va elibera in momentul inscrierii legitimatia de participare la examen.
Articolul 3
Data de organizare a testului si centrele de examinare
Camera va publica pe site-ul propriu data si perioada in care vor avea loc inscrierile, tematica de examen, precum si locul si data in care va avea loc testul, centrele de examinare si alte informatii suplimentare.
Articolul 4
Desfasurarea testului de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu
(1) a) Testul de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu va avea doua sectiuni:
— sectiunea de test-grila: vor exista 3 variante de raspuns din care o singura varianta de raspuns va fi corecta;
— sectiunea scrisa.
b) Timpul alocat completarii testului este de 3 ore.
(2) Intrarea in sala a candidatilor se va face cu o jumatate de ora inainte de ora de incepere a examenului, pe baza
legitimatiei de acces si a cartii de identitate/buletinului de identitate.
(3) Odata cu inceperea examenului se interzice intrarea oricarui candidat in sala de examen.
(4) Lucrarile candidatilor sunt secrete. Pentru asigurarea caracterului secret, numele, prenumele si numarul de legitimatie ale fiecarui candidat se vor inscrie in coltul negru al lucrarii, care se va sigila la predarea acesteia.
(5) Candidatii nu au voie in sala de examen cu niciun material in afara pixului sau a stiloului.
(6) La iesirea din sala candidatii vor preda toate materialele primite si vor semna pentru predarea lucrarii de examen.
Articolul 5
Rezultatele testului de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu
(1) Verificarea probelor testului se va face de catre o comisie de verificare, aprobata de catre Consiliul Camerei.
(2) Punctajul de promovare trebuie sa fie minimum 7.
(3) Pe baza punctajelor obtinute, evidentiate in listele aferente, comisia de verificare va intocmi procesul-verbal de comunicare a rezultatelor testului de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu.
(4) Rezultatele testului se vor publica pe site-ul Camerei.
(5) Rezultatul afisat de comisia de verificare se poate contesta o singura data, in termen de 48 de ore (doua zile lucratoare) de la afisare. Contestatiile se depun la sediul Camerei.
(6) Solutionarea contestatiilor va fi facuta de o comisie formata din alte persoane decat cele din comisia de verificare. Comisia va reexamina testele ale caror rezultate au fost contestate si va publica rezultatele pe site in termen de 7 zile lucratoare de la depunerea contestatiilor
(7) Candidatii care au realizat minimum 7 puncte sunt declarati admisi. Candidatii declarati admisi la testul de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu vor urma procedurile de inscriere stabilite prin Normele privind perioada de pregatire profesionala practica a stagiarilor in activitatea de audit financiar.
Articolul 6
Taxa de inscriere la testul de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu
Taxa de inscriere la testul de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu nu se ramburseaza in cazul neprezentarii.
Articolul 7
La data publicarii prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Hotararea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din Romania nr. 109/2008 privind aprobarea Regulilor de organizare a testului de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil pentru accesul la stagiu, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 136 din 21 februarie 2008, se abroga.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Studiu de caz: TVA pentru servicii de transport persoane...Imprumut in valuta de catre actionar. Cum calculam gradul de indatorare si ce implicatii fiscale apar?Cand descoperim operatiunile asimilate unei livrari de bunuri?Cine va primi fonduri de 500 milioane euro pana in 2020Angajatorii vor primi in 2024 sumele restante pentru angajarea diferitelor tipuri de someriUltimele articole
Ajustare pozitiva a TVA. Cum sa procedati in cadrul unui leasing FINANCIARPiata muncii si impactul TVA asupra salariilor si beneficiilorCum faci fata cheltuielilor neprevazute: solutii FINANCIARe pentru orice situatieSponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililorControl ANAF in sem. II 2024. Deficiente descoperite pe linia combaterii evaziunii fiscaleArticole similare
Codul Fiscal 2010 TITLUL VI - Capitolul VII - Baza de impozitareBuletin informativ ANAF: 2 noutati fiscale importante, publicate in Monitor la final de ianuarie 2024Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2019. PDF-ul inteligent a fost actualizatCodul Fiscal 2010 TITLUL V - Capitolul I - Impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidentiCare sunt noutatile legislative importante din intervalul 19 - 23 octombrie 2015?Ultimele articole
Impozit venituri din pensii. MODIFICARI importante aduse de OUG 11/2025D101 si D101 grup fiscal. Formularele au fost modificate prin Ordinul 206/2025Ordinul 114/2025 a modificat Procedura de restituire a TVA aferenta anumitor achizitii de bunuri si servicii efectuate de entitati nonprofitImpozit pe profit in 2025. Modificari aduse prin OUG 156/2024SAF-T: Noi categorii de contribuabili vor fi EXCEPTATE de la depunerea D406
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"