Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Important pentru persoanele care solicita, odata cu inregistrarea la ONRC, si inregistrarea in scopuri de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 20 Mar. 2024
Important pentru persoanele care solicita, odata cu inregistrarea la ONRC, si inregistrarea in scopuri de TVA
Tags: inregistrare la onrc, inregistrare in scopuri de tva

ANAF informeaza persoanele impozabile care solicita, odata cu inregistrarea in Registrul Comertului, si inregistrarea in scopuri de TVA, ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, prin Hotararea Guvernului nr. 1.336/2023 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin H.G. nr. 1/2016, a fost modificata data de la care se considera valabila inregistrarea in scopuri de TVA.

In cazul persoanelor impozabile mentionate, data inregistrarii in scopuri de TVA se considera valabila incepand cu data inregistrarii persoanei impozabile in Registrul Comertului. 

Cererile de inregistrare in scopuri de TVA depuse potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre persoanele impozabile care au solicitat inregistrarea in scopuri de TVA odata cu inregistrarea in Registrul Comertului in cursul anului 2023, si care nu se prezinta la sediul organului fiscal competent pentru ridicarea certificatului de inregistrare in scopuri de TVA se anuleaza la implinirea unui termen de 60 de zile de la data de 1 ianuarie 2024. 

Pentru persoanele impozabile care au solicitat inregistrarea in scopuri de TVA odata cu inregistrarea in Registrul Comertului, in cursul anului 2023, si care se prezinta la sediul organului fiscal competent pentru ridicarea certificatului de inregistrare in scopuri de TVA in termen de 60 de zile de la data de 1 ianuarie 2024, inregistrarea in scopuri de TVA se va considera valabila incepând cu data comunicarii certificatului de inregistrare in scopuri de TVA.



Sursa: ANAF

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Important pentru persoanele care solicita, odata cu inregistrarea la ONRC, si inregistrarea in scopuri de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016