Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a declarat, joi seara, ca se pregateste Ordonanta privind esalonarea la plata pe o perioada de 12 luni a obligatiilor fiscale, dar si alte masuri fiscal-bugetare pentru companii.
"Sa va prezint cele mai importante elemente ale acestei ordonante: in primul rand, avand in vedere ca se apropie 25 octombrie, venim cu o completare si cu o inlesnire la plata pentru obligatiile bugetare restante dupa data declararii starii de urgenta, administrate de organul fiscal central. Este vorba de o reglementare simplificata, o procedura simplificata de acordare a unei esalonari de plata pe o perioada de 12 luni pentru obligatiile care au fost acumulate fiscale, bugetare, acumulate de la inceputul starii de urgenta pana la 25 octombrie. Foarte important, beneficiarii acestei facilitati sunt toti contribuabilii, indiferent de forma de proprietate, inclusiv cei care au in derulare o inlesnire la plata potrivit Codului de procedura fiscala si care nu inregistreaza obligatii fiscale - foarte important acest lucru - restante la data declararii starii de urgenta", a explicat Florin Citu.
Masura este menita sa sustina contribuabilii aflati in dificultatea de a plati obligatiile bugetare restante, ca urmare a crizei provocate de pandemia Covid-19.
CONDITIILE PENTRU A BENEFICIA DE ESALONARE:
"Incercam sa avem o predictibilitate pentru perioada urmatoare. Sa va spun acum conditiile pentru a beneficia de aceasta esalonare: contribuabilul trebuie sa depuna o cerere pana la data de 15 decembrie 2020 inclusiv. La cerere, debitorul poate anexa graficul de esalonare cuprinzand cuantumul propus al ratelor de esalonare, sa nu inregistreze obligatii bugetare restante la data declararii starii de urgenta, sa nu se afle in procedura de insolventa si, aici, pentru companiile care sunt in procedura de insolventa, dar care si-au platit ratele, deci nu au avut restante, vom veni cu o reglementare separata; sa nu se afle in dizolvare potrivit prevederilor legale in vigoare, sa fie depuse toate obligatiile fiscale, sa nu i se fi stabilit raspunderea potrivit legislatiei privind insolventa sau raspunderea solidara. Aceasta ordonanta va fi in dezbatere publica pana la urmatoarea sedinta de Guvern", a detaliat ministrul.
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "In atentia companiilor! Florin Citu prezinta Ordonanta privind esalonarea la plata pe o perioada de 12 luni a obligatiilor fiscale":
Rating:
Nota: 4.7 din 5 din 5 voturi
Rating:
Nota: 4.7 din 5 din 5 voturi
Articole similare
In atentia celor care au sume de recuperat aferente contractelor de finantare UE. Noi facilitati!OUG nr. 39 din 2010 privind Codul de procedura fiscalaCum se procedeaza pentru esalonarea la plata a datoriilor catre ANAF in 2017Nou! In anul 2021 nu se datoreaza impozit specific pentru o perioada de 90 de zile, calculate incepand cu data de 1 ianuarie (OUG 226/2020)OUG 69/2020: Facilitati fiscale pentru contribuabili. Bonificatii. Prorogare termeneUltimele articole
Contribuabilii pot depune cererile pentru esalonarea la plata simplificata pana la 31 martie 2021 inclusivMinisterul Finantelor mentine in continuare esalonarea simplificata pentru sume de peste 500 de lei, respectiv 5.000 de leiReminder ANAF! Tipuri de facilitati fiscale ce pot fi accesate pentru conformare la plata obligatiilor fiscaleEste OFICIAL! A fost modificata procedura de aplicare a masurilor de restructurare a obligatiilor bugetare restante (Ordinul 2998/2020)Este OFICIAL! Procedura de acordare a esalonarii la plata de catre organul fiscal central a fost publicata in Monitor (OPANAF 3896/2020)
Mai multe articole despre esalonare la plata
Articole similare
OUG 209/2020. Noi masuri privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatateOUG 69/2020: Facilitati fiscale pentru contribuabili. Bonificatii. Prorogare termeneMasuri de simplificare la TVA. Ce categorii de operatiuni exista?OUG 15/2019 privind prorogarea termenului de depunere a Declaratiei Unice, publicata in Monitorul OficialDocumentar fiscal: TVA la livrarea de energie electrica si transferul de certificate verziUltimele articole
Ministerul Economiei modifica OUG 224/2020 -sprijin financiar pentru intreprinderile din domeniul HoReCaNou! In anul 2021 nu se datoreaza impozit specific pentru o perioada de 90 de zile, calculate incepand cu data de 1 ianuarie (OUG 226/2020)Este OFICIAL! Procedura de acordare a esalonarii la plata de catre organul fiscal central a fost publicata in Monitor (OPANAF 3896/2020)Precizari CNPP cu privire la masurile de protectie sociala introduse prin OUG 181/2020Termene de suspendare si executari silite in perioada de pandemie
Mai multe articole despre masuri fiscal-bugetare

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"