Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 09 Oct. 2020 Exclusiv
Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a declarat, joi seara, ca se pregateste Ordonanta privind esalonarea la plata pe o perioada de 12 luni a obligatiilor fiscale, dar si alte masuri fiscal-bugetare pentru companii.
"Sa va prezint cele mai importante elemente ale acestei ordonante: in primul rand, avand in vedere ca se apropie 25 octombrie, venim cu o completare si cu o inlesnire la plata pentru obligatiile bugetare restante dupa data declararii starii de urgenta, administrate de organul fiscal central. Este vorba de o reglementare simplificata, o procedura simplificata de acordare a unei esalonari de plata pe o perioada de 12 luni pentru obligatiile care au fost acumulate fiscale, bugetare, acumulate de la inceputul starii de urgenta pana la 25 octombrie. Foarte important, beneficiarii acestei facilitati sunt toti contribuabilii, indiferent de forma de proprietate, inclusiv cei care au in derulare o inlesnire la plata potrivit Codului de procedura fiscala si care nu inregistreaza obligatii fiscale - foarte important acest lucru - restante la data declararii starii de urgenta", a explicat Florin Citu.
Masura este menita sa sustina contribuabilii aflati in dificultatea de a plati obligatiile bugetare restante, ca urmare a crizei provocate de pandemia Covid-19.
CONDITIILE PENTRU A BENEFICIA DE ESALONARE:

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2023 varianta tiparita

Manualul Contabilului Incepator - stick USB
"Incercam sa avem o predictibilitate pentru perioada urmatoare. Sa va spun acum conditiile pentru a beneficia de aceasta esalonare: contribuabilul trebuie sa depuna o cerere pana la data de 15 decembrie 2020 inclusiv. La cerere, debitorul poate anexa graficul de esalonare cuprinzand cuantumul propus al ratelor de esalonare, sa nu inregistreze obligatii bugetare restante la data declararii starii de urgenta, sa nu se afle in procedura de insolventa si, aici, pentru companiile care sunt in procedura de insolventa, dar care si-au platit ratele, deci nu au avut restante, vom veni cu o reglementare separata; sa nu se afle in dizolvare potrivit prevederilor legale in vigoare, sa fie depuse toate obligatiile fiscale, sa nu i se fi stabilit raspunderea potrivit legislatiei privind insolventa sau raspunderea solidara. Aceasta ordonanta va fi in dezbatere publica pana la urmatoarea sedinta de Guvern", a detaliat ministrul.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "In atentia companiilor! Florin Citu prezinta Ordonanta privind esalonarea la plata pe o perioada de 12 luni a obligatiilor fiscale":
Rating:
Nota: 4.7 din 5 din 5 voturi
Rating:
Nota: 4.7 din 5 din 5 voturi
Articole similare
Plata datoriilor esalonate de Fisc nu-i mai obliga pe contribuabili sa achite penalitatiOUG 19/2021. Scutirea de la plata impozitului specific, amanarea dreptului de deducere a TVA, restructurarea obligatiilor bugetare si esalonarea la plataANAF, esalonarea la plata a obligatiilor fiscale: Cate zile se poate intarzia plata esalonarii?Norme 2013: Totul despre esalonarea la plata a obligatiilor fiscaleContribuabilii pot beneficia, prin intermediul unei cereri, de esalonarea la plata a obligatiilor fiscaleUltimele articole
Ordinul 14/2023: Din 1 aprilie facturile la gaze pot fi esalonate, la cerere, pe o perioada de minimum 3 luniProcedura necesara contribuabililor care vor sa renunte la esalonarea la plataControale Fiscale: 15 modificari propuse de Finante printr-un nou Proiect de OUGFormularul D8 - Cererea de acordare a esalonarii la plata- este disponibil pe site-ul ANAFPrincipalele noutatile legislative aparute in luna ianuarie 2022
Mai multe articole despre esalonare la plata
Articole similare
Calendar ANAF: Obligatii fiscale pentru luna SEPTEMBRIE 2022Ministerul Economiei modifica OUG 224/2020 -sprijin financiar pentru intreprinderile din domeniul HoReCaFirmele care aplica Kurzarbeit de la 1 iunie 2022 NU pot beneficia de alte facilitati fiscaleCota TVA pentru produse alimentare si bauturi alcoolice incluse in pachete turisticeNoi masuri sociale de la 1 ianuarie 2023, conform OUG 168/2022: majorarea punctului de pensie, sprijin financiar pensionari, taxare pensii militareUltimele articole
Avantaje in natura si/sau beneficii extrasalariale acordate salariatilor. Tratament fiscal din 2023Angajatii care au salarii brute de 3.000 de lei pot beneficia de cei 200 lei neimpozabili?D112 pentru taxe salariale: ANAF a actualizat PDF-ul inteligent, conform Ordinului 165/2023Principalele modificari aduse Codului Fiscal incepand cu 1 ianuarie 2023Model de calcul pentru salariile majorate cu 200 de lei netaxabili de la 01 ianuarie 2023
Mai multe articole despre masuri fiscal-bugetare

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA in 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"