Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

In atentia companiilor! Florin Citu prezinta Ordonanta privind esalonarea la plata pe o perioada de 12 luni a obligatiilor fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Oct. 2020 Exclusiv
Tags: esalonare la plata, masuri fiscal-bugetare

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a declarat, joi seara, ca se pregateste Ordonanta privind esalonarea la plata pe o perioada de 12 luni a obligatiilor fiscale, dar si alte masuri fiscal-bugetare pentru companii.

"Sa va prezint cele mai importante elemente ale acestei ordonante: in primul rand, avand in vedere ca se apropie 25 octombrie, venim cu o completare si cu o inlesnire la plata pentru obligatiile bugetare restante dupa data declararii starii de urgenta, administrate de organul fiscal central. Este vorba de o reglementare simplificata, o procedura simplificata de acordare a unei esalonari de plata pe o perioada de 12 luni pentru obligatiile care au fost acumulate fiscale, bugetare, acumulate de la inceputul starii de urgenta pana la 25 octombrie. Foarte important, beneficiarii acestei facilitati sunt toti contribuabilii, indiferent de forma de proprietate, inclusiv cei care au in derulare o inlesnire la plata potrivit Codului de procedura fiscala si care nu inregistreaza obligatii fiscale - foarte important acest lucru - restante la data declararii starii de urgenta", a explicat Florin Citu.

Masura este menita sa sustina contribuabilii aflati in dificultatea de a plati obligatiile bugetare restante, ca urmare a crizei provocate de pandemia Covid-19. 

CONDITIILE PENTRU A BENEFICIA DE ESALONARE:

"Incercam sa avem o predictibilitate pentru perioada urmatoare. Sa va spun acum conditiile pentru a beneficia de aceasta esalonare: contribuabilul trebuie sa depuna o cerere pana la data de 15 decembrie 2020 inclusiv. La cerere, debitorul poate anexa graficul de esalonare cuprinzand cuantumul propus al ratelor de esalonare, sa nu inregistreze obligatii bugetare restante la data declararii starii de urgenta, sa nu se afle in procedura de insolventa si, aici, pentru companiile care sunt in procedura de insolventa, dar care si-au platit ratele, deci nu au avut restante, vom veni cu o reglementare separata; sa nu se afle in dizolvare potrivit prevederilor legale in vigoare, sa fie depuse toate obligatiile fiscale, sa nu i se fi stabilit raspunderea potrivit legislatiei privind insolventa sau raspunderea solidara. Aceasta ordonanta va fi in dezbatere publica pana la urmatoarea sedinta de Guvern", a detaliat ministrul. 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "In atentia companiilor! Florin Citu prezinta Ordonanta privind esalonarea la plata pe o perioada de 12 luni a obligatiilor fiscale":
Rating:

Nota: 4.7 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016